Spirală cu pere şi alune de pădure

2 Sep

Una dintre primele reţete… cu pere, cu care vreau să mă alătur vouă la masa provocării „Dulce Românie”. E un dulce bun bun tare 🙂 Care pe lângă că îţi umple bucătăria cu miros de scorţişoară şi pere coapte, te ademeneşte cu un interior pufos şi un exterior crocant, aşa că o mănânci caldă 🙂

Ingrediente:

Pentru aluat: 300 g făină, 1 praf de copt, 150 g iaurt, 10 linguri de lapte, 10 linguri de ulei, 60 g zahăr, un praf de sare

Pentru umplutură: 6 pere, 100 g zahăr, 2 ouă, 100 g alune de pădure tăiate mărunt, scorţişoară

Mod de preparare

Pentru aluat: Amestecăm făina împreună cu praful de copt, într-un bol. Adăugăm peste făină iaurtul, laptele, uleiul, zahărul şi sarea. Frământăm cu mâna. Va rezulta un aluat fraged, puţin sfărâmicios, pe care îl îmbrăcăm într-o folie alimentară şi îl lăsăm la temperatura camerei.

Pentru umplutură:Între timp, curăţăm perele de coajă şi seminţe şi le dăm pe răzătoarea mare. Le amestecăm cu zahărul, ouăle, alunele şi scorţişoara.

Întindem aluatul într-o foaie potrivită ca grosime, cam de 20 x30 cm.

Aşezăm umplutura.

Rulăm.

Tăiem apoi bucăţi, cu grijă. O să vă curgă un pic zeama lăsată de pere, dar nu-i nici o problemă. Sucul acesta va face minuni în cuptor, dând un gust aparte. Aşezaţi rulourile unul lângă altul într-o formă rotundă, cu gaură în mijloc.

Daţi forma la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la 180 grade.

Anunțuri

31 Răspunsuri to “Spirală cu pere şi alune de pădure”

  1. FLORY 02/09/2011 la 14:44 #

    Ce parfumata spirala ta,imi inchipui aroma din bucatarie,delicioasa,pupici!

    • Betty 02/09/2011 la 14:59 #

      Flory, eu eram tot in jurul ei…si mai tot luam cate o spirala 😛 O zi faina sa ai. Acum astept sa se coaca blatul pt tarta ta cu mure caramelate. Murele le-am aranjat, la fel si crema.

  2. adela zilahi 02/09/2011 la 14:50 #

    Vad ca nu stai locului deloc 🙂 ai pregatit o minunatie de spirala pentru provocare, vreau si eu! Puup cu drag!

    • Betty 02/09/2011 la 14:56 #

      Ce sa fac si eu, Adela? Ma descurc si eu cum pot 🙂 Ca fetita mea e cam maraita acum cu dintisorii, dar pe de alta parte doarme mult si atunci am timp berechet de bucatarisit 🙂 Te asteptam la provocare

  3. cat's kitchen 02/09/2011 la 15:02 #

    arata minunat , parca-i simt aroma , abia astept si eu sa face ceva cu pere !!!

    • Betty 02/09/2011 la 15:18 #

      Magda, multumesc. Te invit la o feliuta 🙂

  4. Alice 02/09/2011 la 15:20 #

    Wow. ce faina este. vreu si eu o bucatica.
    cat are fetita ta? ca ziceai cu dintitosii…maraiala.. :))
    a me are 1an si jumate acusi…si am albit cu dintii si maselele :)) noroc ca mai are de iesit un singur dinte si am scapat…cred :)) pup
    deci vin la o felie?

    • Betty 02/09/2011 la 15:32 #

      Alice, fetita mea are aproape 11 luni si e la al 5-lea dinte, dar ne-a cheunit cu asta. Mai ales ca s-a suprapus cu o indigestie care a facut-o sapt trecuta intr-o tabara unde am fost plecati si a continuat cu diaree si febra si mult mult somn. Acum cam de aseara a inceput sa mai invie, adica sa fie din nou interesata de joaca, sa stea singura chiar sa se joace… E bine de tine ca ai scapat. Noi am avut probleme numai cu asta si cu primul pana acum. Poti veni la o felie…dar data viitoare cand o fac, ca acum nu mai am decat tarta cu mure caramelate a lui Flory pe care am executat-o azi.

  5. Alice 02/09/2011 la 16:03 #

    MAi, mai….sa va traiasca fetita.

    vin si la tarta daca trebuie :)) ma sacrific :))

  6. Alexandrina 02/09/2011 la 16:18 #

    Foarte frumoasa si ingenioasa spirala ta!

    • Daniela 02/09/2011 la 16:21 #

      Virtual, ma autoinvit si eu la o bucatica mica, mica… Arata bine si cu pere, sigur e gustoasa…

      • Betty 02/09/2011 la 16:38 #

        Daniela, se poate face si cu mere. Cred ca e la fel de gustoasa. Dar fiindca am ales perele pt provocare, am zis…cu pere sa fie! Pupici

    • Betty 02/09/2011 la 16:36 #

      Alexandrina, multumesc pentru aprecieri. Si mie mi-a placut ce a iesit 😉

  7. diamar - bucataria galbena 02/09/2011 la 20:41 #

    Foarte bine arata.Poate ma vizitezi si pe mine,daca iti face placere.Multumesc.

    • Betty 02/09/2011 la 22:23 #

      Diamar, te-am vizitat sa stii, chiar daca nu am comentat 🙂 T einvit cu drag si pe tine sa gatesti pentru „Dulce Romanie”

  8. Licuta Marin 02/09/2011 la 21:11 #

    Arata grozav!!! Delicioasa si super aromata! Pup!

    • Betty 02/09/2011 la 22:25 #

      Licuta, chiar asa a fost, sa stii. Mi-a placut calduta ca era asa pufoasa in interior si crocanta la exterior de la sucul lasat de pere. Plus aromata de la scortisoara.

  9. Antonina 02/09/2011 la 23:04 #

    Ce dulcegarie parfumata!! grozava combinatie si arata foarte bine! pupici si spor in continuare

    • Betty 03/09/2011 la 20:46 #

      Antonina, chiar a fost grozava combinatia. Pupici si tie si un weekend linistit

  10. My Fancy Cake 03/09/2011 la 17:49 #

    Cred ca a fost tare buna!! V-ati rasfatat!

    • Betty 03/09/2011 la 20:46 #

      Ne-am rasfatat…putin spus. Dar sa vezi apoi ce ma rasfat la sala :))

  11. hapleablog 04/09/2011 la 09:41 #

    Frumoasa spirala ta.Cu siguranta un deliciu absolut.

    • Betty 04/09/2011 la 16:18 #

      Haplea, multumesc de aprecieri. O duminica linistita iti doresc.

  12. diamar - bucataria galbena 04/09/2011 la 17:33 #

    Tare buna si parfumata cred ca este.Te pup.Poate ai placera sa mi te alaturi si sa ma urmaresti si pe minu.Multumesc mult.

  13. Betty 05/09/2011 la 16:07 #

    Diamar, esti o draguta. Te urmaresc, sa stii..trebuie doar sa te mai adaug la blogroll

  14. SimonaP 05/09/2011 la 20:31 #

    Ce bine arata !!!Cu siguranta este si foarte delicioasa!!!!

    • Betty 06/09/2011 la 10:38 #

      Asa e, Simona. De fapt…a fost 🙂 Ca nu mai este 😦 Te pup

  15. Sara Mike 01/10/2011 la 20:20 #

    Foarte ingenioasa si minunata reteta. Pup!

    • Betty 14/10/2011 la 18:08 #

      Sara & Miki, multumesc pt vizita. Va mai astept. E ingenioasa intr-adevar

  16. Cristina Grigore 05/09/2012 la 15:35 #

    Astazi am vazut reteta si am facut-o. Super! Si nu mai spun ce miros a lasat in casa…mi-a adus aminte de iarna.
    Multumesc!

    • Betty 06/09/2012 la 13:10 #

      Cristina, tare mult ma bucur ca ai incercat reteta. Intr-adevar e foarte buna si mirosul te ademeneste 🙂 Zi buna sa ai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: