Budincă de clătite cu banane, rom şi miere

11 Dec

By Laura Sava

Ingrediente

Pentru 8 clătite : 100 g făină (din această cantitate înlocuiţi 2 linguri de făină cu 2 linguri de cacao), 1 lingură de zahăr, 2 ouă- bătute uşor, 300 ml lapte obişnuit sau bătut, 15 g unt topit, un praf de sare, ulei pentru prăjit

Pentru umplutură: 4 banane mari, tăiate rondele, 3 linguri de rom, 1 lingură de zahăr, zeama şi coaja rasă de la 1/2 portocală

Pentru sosul de miere: 25 g unt, 25 g făină, 300 ml lapte, 1 lingură de miere, 15 g migdale felii (fulgi)

Mod de preparare: Puneţi făina într-un castron. Faceţi o gaură în centru, adăugaţi cacaua, zahărul, ouăle şi jumătate din lapte şi mixaţi bine cu blenderul astfel încât să obţineţi o compoziţie semi-lichidă, fără cocoloaşe. Adăugaţi treptat restul de lapte, sarea şi untul topit. Lăsaţi aluatul să stea la rece 1 oră. Prăjiţi apoi câte un polonic de compoziţie într-o tigaie de teflon cu fundul gros, pe o parte şi pe cealaltă, ca pe nişte clătite normale.

Se încălzeşte cuptorul. Amestecaţi într-un vas bananele tăiate rondele, romul (eu am pus esenţă de rom), zahărul şi zeama de portocală. Puneţi umplutura aceasta în părţi egale pe fiecare clătită.

Rulaţi fiecare clătită cu grijă, şi aşezaţi-le una lângă alta într-un vas de Jena uns cu unt.

Între timp, pregătim sosul alb astfel : încălziţi untul într-o tigaie, adăugaţi făina şi rumeniţi 1 minut, amestecând continuu. Luaţi apoi tigaia de pe foc şi adăugaţi laptele treptat, amestecând bine. Puneţi tigaia înapoi pe foc, lăsaţi să dea în clocot, amestecând bine şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 2 minute, până se îngroaşe sosul. Lăsaţi să se răcească, apoi adăugaţi mierea, amestecând bine. Turnaţi sosul alb peste clătitele umplute, presăraţi migdalele şi coaja de portocală şi daţi vasul la cuptor până se rumenesc migdalele.

Din păcate, nu vi le pot arăta rumenite, datorită unui incident neplăcut petrecut în bucătărie. Le-am aşezat într-un vas de sticlă şi nu de Jena, care mi s-a făcut cioburi ciobuleţe în cuptor 😦 Aşa că am fost nevoită cu chiu cu vai să le mut în alt vas, ca să le salvez, dar aspectul bineînţeles că nu a mai fost de poză. Next time 😉 Până atunci, grijă la ce vase cumpăraţi, să nu păţiţi şi voi ca mine.

Anunțuri

2 Răspunsuri to “Budincă de clătite cu banane, rom şi miere”

  1. Licuta Marin 11/12/2011 la 21:46 #

    Yummy, tare buna si aromata!!!Pup!

  2. Betty 12/12/2011 la 20:38 #

    Licuta, de-ar fi sa mananci si numai bananele alea imbibate cu rom si stropite cu suc de portocala si tot ar fi de ajuns 😉 Te pup

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: