Plăcinte împăturate cu brânză

3 Oct

Povestea plăcintelor pe care bunica din partea soţului ni le pregăteşte destul de des când mergem în vizită…

Ingrediente: 400 g făină, 7 g drojdie uscată, 200 ml apă caldă, 1 linguriţă de sare, 1 linguriţă de zahăr, 30 ml ulei, brânză frământată

Mod de preparare: Se amestecă apa caldă cu drojdia, sarea şi zahărul şi se lasă puţin la dospit. Apoi se toarnă amestecul peste făină.

Se frământă, iar la sfârşit se adaugă uleiul.

Se lasă la dospit într-un loc cald, pentru o oră şi jumătate, acoperit cu un prosop de bucătărie curat.

Se mai frământă puţin pe masa de lucru, apoi se împarte în 5 bucăţi, de mărimea unei mingi de golf.

Se întinde subţire fiecare bilă şi se aşează în mijloc brânză din belşug.

Se împătură, luând câte o aripă de aluat şi trăgând-o spre mijloc. Adică cam aşa:

Până obţinem o plăcintă împăturată.

Peste care trecem uşor, cu grijă cu sucitorul, pentru a o turti, fără însă a scoate brânza afară.

Punem foarte puţin ulei într-o tigaie de teflon şi coacem plăcintele la foc mic.

Le rumenim frumos pe ambele părţi.

Le servim călduţe cu smântână.

2 Răspunsuri to “Plăcinte împăturate cu brânză”

  1. Sidy 10/01/2011 la 13:51 #

    Hmmmmmmm….ce bune sunt ! Si eu fac asa ceva , putin diferit , dar sunt excelente ….

    • Betty 10/01/2011 la 15:47 #

      Da, sunt niste placinte bune, mai ales pentru cei care sunt fani ai branzei ca mine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: