Stelute cu gust de portocala si ciocolata

19 Ian

stelute cu portocale si ciocolata 2Stelute de Craciun cu gust de portocala, specific iernii…care se pot alatura cu succes celorlalte fursecuri de Craciun.

Ingrediente (pentru 2 tavi de fursecuri): 100 g ciocolata neagra (sau cu lapte), 130 g margarina, 1 ou, 50 g zahar, 250 g faina, 1 pliculet de zahar vanilat, 1 pliculet praf de copt, coaja de portocala rasa

Mod de preparare: Se amesteca bine faina cu praful de copt, apoi se adauga margarina, zaharul si oul. Ciocolata se taie in bucatele mici. In amestecul obtinut se adauga bucatelele de ciocolata, coaja rasa de la o portocala, se amesteca bine si se framanta un aluat moale. Aluatul se pune intr-o punga si se lasa pentru aproximativ o jumatate de ora in frigider. Dupa ce s-a scos de la frigider, se presara faina pe o planseta de lemn si din aluat se intind foi cu grosimea de 5 mm, apoi se decupeaza stelute sau orice alte forme doriti, care se aseaza in tava in care s-a pus hartie de copt. Biscuitii se tin in cuptor 10-15 minute la o temperatura de 180 de grade. Dupa racire se pot pudra cu zahar. Se pastreaza in cutii metalice.

stelute cu portocale si ciocolata

Sursa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: