Vinete şi cartofi gratinaţi

20 Iul

Ingrediente: 2 cartofi mai mari,  2 cepe, 500 vinete coapte, 1/2 cană suc de roşii, 2 ouă, 2 linguri de smântână, 50 g caşcaval, sare, piper

Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se taie cubuleţe şi se fierb în apă cu sare. Se scurg, se aşează într-un vas de Jena şi se piperează.

Separat, ceapa tăiată peştişori se căleşte în ulei.

Când începe să se înmoaie, se adaugă vinetele coapte şi curăţate (pot fi şi din congelator), tăiate bucăţele mai mari.

Se călesc împreună la foc mic. La final, se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă sucul de roşii.

Amestecul de ceapă şi vinete se pune peste cartofi.

Deasupra batem ouăle cu smântâna şi un praf de sare.

Dăm la cuptor. Când începe să se rumenească, radem caşcaval deasupra şi înghiţim în sec 🙂 până se gratinează.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: