Negresa din albuşuri cu bezea

31 Mar

Ingrediente (pentru o tavă de 25 x 35 cm): un borcan de 400 ml plin cu albuşuri (adică vreo 8 albuşuri), 2 gălbenuşuri, 250 g zahăr, 4 linguri ulei, 8 linguri apă, 1 plic praf de copt, 200 g făină, 2 plicuri zahăr vanilat, coajă de lămâie, 1/2 sticluţă esenţă butter-vanille, 4 linguri de cacao, 4 linguri de apă rece, 1 borcan de 400 ml gem mai acrişor (prune, caise, cireşe, vişine)

Pentru bezea: 5 albuşuri, 3 linguri de zahăr

Mod de preparare: Se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul (cu mixerul). Se adaugă uleiul şi apa (cele 8 linguri) şi se mixează. Apoi adăugăm praful de copt stins cu oţet, esenţa de vanilie şi zahărul vanilat, coaja de lămâie. La final adăugăm făina, continuând să amestecăm tot cu mixerul. Separat se bat albuşurile spumă. Se toarnă spuma de albuşuri peste compoziţia cu făină şi se amestecă uşor, de sus în jos, cu o spatulă. Adăugăm şi cacaua şi cele 4 linguri de apă rămase şi amestecăm uşor până la omogenizare. Compoziţia rezultată o turnăm în tava acoperită cu hârtie de copt şi o introducem în cuptorul preîncălzit la 180 grade.

Când prăjitura e aproape coaptă, scoatem tava, întindem peste blat gemul…

… iar peste blat bezeaua, adică cele 5 albuşuri bătute spumă băţ cu cele 3 linguri de zahăr. Putem să o lăsăm simplă, sau să îi facem nişte moţuri.

Introducem din nou tava în cuptor pentru aproximativ 5 minute, cât să se aurească bezeaua. Lăsaţi prăjitura să se răcească în cuptor. Dacă o scoateţi afară, o să vi se lase bezeaua ca mie 😦

O tăiem rece, cu un cuţit trecut prin apă caldă.

Anunțuri

2 răspunsuri to “Negresa din albuşuri cu bezea”

  1. Otilia 13/06/2014 la 18:05 #

    Buna! Am nevoie de ajutor ca sa gasesc o prajitura de pe blogul tau pe care am incercat-o cu mai multe luni in urma. Mi-a placut enorm dar am piedut reteta si tare as vrea sa o regasesc. Nu stiu numele retetei, ii stiu doar ingredientele. Pentru blat avea 200 g unt, 200g zahar, 100g faina, 1 lingura de cacao, 1 lingurita praf de copt, 200g nuca macinata si 6 albusuri, pt crema: 6 galbenusuri, 200g zahar pudra si 1 zahar vanilat, iar pt glazura: 50 ml frisca si 150 g de ciocolata. In caz ca iti dai seama despre ce reteta este vorba ti-as fi foarte recunoscatoare. Eu am incercat sa o caut prin lista de prajituri de pe blog, dar nu am dat de ea. Multumesc mult!

    • Betty 13/06/2014 la 23:39 #

      Buna Otilia! Mi-ai dat multe informatii despre ingredientele din reteta pierduta, asa ca nu mi-a fost greu sa dau de ea. E vorba de „Prajitura Chinezoaica”. Asta e denumirea ei si o gasesti in lista desfasurata de la categoria Prajituri. Mult spor si sper sa iti fie de folos. Ma bucur ca ti-a placut. Si faptul ca ai cautat reteta dupa luni de cand ai pregatit-o, adevereste si mai mult lucrul acesta :). O seara buna sa ai.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: