Pateuri cu brânză de vaci

2 iul.

Ingrediente: 500 g brânză de vaci, 2 căni (de 250 ml) de făină, 200 g margarină, 3 ouă, chimen, sare, un plic de drojdie, 150 ml apă călduţă

Mod de preparare: Drojdia se dizolvă împreună cu o lingură de făină în apa călduţă. Se lasă puţin maiaua la dospit, după care se adaugă peste făină, împreună cu margarina, 250 g brânză vaci, sare şi chimen.

Se frământă un aluat fraged. Dacă mai e nevoie se mai poate adăuga făină.

Din acest aluat se întinde o foaie potrivit de groasă, din care se taie cu ajutorul unui pahar cu gura mai largă cercuri. Jumătate din rondelele de aluat vor fi decupate în mijloc cu alt pahar, cu gura ceva mai îngustă.

Cele 250 g brânză rămasă se amestecă cu un praf de sare, 2 ouă şi chimen, formându-se o compoziţie cu care se vor umple rondelele. Al doilea ou se bate şi se va folosi la uns.

Prima dată, rondelele se aşează în tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou, se aşează peste, cealaltă bucată decupată, iar în mijloc se umplu cu o linguriţă din compoziţia de brânză. Se ung marginile cu ou si se dau la copt în cuptorul încălzit în prealabil.

Eu am avut mai puţină brânză de vaci, aşa încât compoziţia de brânză nu mi-a ajuns pentru toate pateurile. Însă din aluatul rămas am decupat floricele şi fluturaşi, cu ajutorul unor forme de fursecuri.

Şi proaspăt scoase din cuptor. Şi păpate repede repede…aşa călduţe.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: