Papricaş

18 sept.

Ingrediente: 2 cepe, 1 ardei gras roşu, 1 linguriţă boia dulce, sare, un cub Knorr de pui, cărniţă de pui (eu am pus o spinare de la un pui de casă), ulei, pătrunjel, usturoi, 3 ouă, făină

Mod  de preparare: Ceapa şi ardeiul se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se pun la călit în puţin ulei.

Se adaugă sare, boia şi cubul Knorr.

Punem şi cărniţa şi adăugăm o palmă bună de apă. Acoperim oala cu un capac şi lăsăm să fiarbă la foc mic.

Când carnea e fiartă se fac găluştele: batem 3 ouă cu un praf de sare, un strop de apă şi făină (să fi fost vreo 8-9 linguri…depinde şi de mărimea ouălelor), până devine o compoziţie omogenă care nu mai curge, dar nici nu e foarte foarte vârtoasă. Găluştele le punem imediat în tocăniţă.

Dăm focul puţin mai tare pentru ca tocăniţa să fiarbă bine şi cu ajutorul unei linguriţe, pe care o înmuiem prima dată în zeama tocăniţei, luăm câte o linguriţă din compoziţia de ou şi făină şi dăm drumul găluştelor, prin scufundarea linguriţei în oală, în locurile unde zeama fierbe.

…Pare complicat de explicat, dar nu e greu de făcut 🙂 Totul este să nimereşti consistenţa găluştelor, pentru că dacă pui prea multă făină ele vor ieşi prea tari, dacă în schimb nu pui suficientă, rişti ca din găluşte să se rupă bucăţele mici care să ţi se împrăştie prin oală 🙂

Oricum, ar trebui să îţi iasă ceva de genul:

După ce ai adăugat toate găluştele, pui şi 3-4 căţei de usturoi tocaţi mărunt, adaugi şi pătrunjel şi laşi să mai fiarbă 10 minute.

Dacă tocăniţa e prea zemoasă se face o dresătură din 1-2 linguri de făină amestecate cu apă, care se lasă să curgă uşor în oală, amestecând. Dresătura nu trebuie totuşi să fie foarte foarte subţire.

Stingi focul, laşi cratiţa acoperită şi e bine să o serveşti doar după câteva ore sau chiar a doua zi, când ea va fi mult mai consistentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: