Fasole bătută

11 sept.

Ingrediente: 500 g fasole boabe, 1 ceapă + 2 cepe, 1 morcov, 1 bucăţică de slănină, ulei, condimente (sare, piper, boia dulce, condiment de grill, amestec de condimente picant)

Mod de preparare: Se alege fasolea, se spală şi se lasă la înmuiat de seara până dimineaţa. Dimineaţa se pune la fiert, doar în apă, şi când începe să clocotească se aruncă apa şi se pune alta curată. Procesul se repetă de 2 ori, având scopul de a evita balonarea când o vom consuma.

În a treia apă, se pune fasolea, 1 lingură de sare, morcovul şi ceapa curăţate şi spălate, dar întregi, şi bucata de slănină.

Se lasă să fiarbă cu capac, la foc mic, pentru 2-3 ore, în funcţie de fasole. Când fasolea e fiartă se scurge, dar se păstrează apa. Se pasează cu ajutorul blenderului şi se mai adaugă din zeama scursă iniţial, dacă e cazul.

Separat, se curăţă 2 cepe, se spală, se taie mărunt şi se călesc în 5-6 linguri ulei.

Când începe să se aurească, se condimentează după gust cu sare, piper, boia dulce, condiment picant, condiment pentru grill.

Se adaugă prăjeala peste fasolea bătută şi se poate amesteca doar în momentul servirii. Şi pentru ca mâncarea să fie în totalitate tradiţională se serveşte cu cârnaţ de casă prăjit şi salată de varză murată sau polonez prăjit şi alte murături.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: