Ştrudel cu mere şi sos de vanilie

23 Iul

Ingrediente:

Pentru ştrudel: 500 g aluat de foietaj congelat (eu folosesc de la Alpin), 1 kg mere, 6 linguri de zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, nucşoară, scorţişoară, 1 sticluţă esenţă de vanilie, 1 gălbenuş, 2 linguriţe smântână

Pentru sos: 200 ml frişcă lichidă (Meggle), 1 plic zahăr vanilat, 2 gălbenuşuri, 1/2 sticluţă esenţă de vanilieMod de preparare:

Ştrudel: Aluatul se decongelează. Între timp, merele se spală, se curăţă de coajă şi seminţe şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu zahărul, vanilia, esenţa, scorţişoara şi nucşoara şi se călesc împreună 5-10 minute.

Foietajul se taie în 2 bucăţi şi se aşează merele călite.

Se rulează pe lungime fiecare foaie în parte, se prinde cu scobitori şi se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se ung cu un gălbenuş amestecat cu 2 linguriţe de smântână. Se pun în cuptorul încălzit în prealabil, până capătă o crustă aurie.

Sosul de vanilie: Se pune apă la fiert într-o cratiţă. Deasupra ei, se aşează o altă cratiţă, cam de aceeaşi mărime, în care se pune frişca lichidă, gălbenuşurile, esenţa de vanilie şi zahărul vanilat.

Se amestecă pe aburi, cu ajutorul unui tel, până capătă consistenţa unei budinci. Se păstrează la rece, unde se va întări mai tare.

Ştrudelul se serveşte călduţ, acoperit din belşug cu sos de vanilie rece.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: