Ciorbă de pui a la grec

3 Iul

Ingrediente: un piept de pui, 3 morcovi, 1 ceapă, 1 bucată de ţelină (150 g), 100 g orez, piper boabe, sare, 200 ml smântână, 150 ml lapte, 3 gălbenuşuri, 1 lămâie, 3 linguri de ulei, pătrunjel şi leuştean

Mod de preparare: Pieptul de pui se spală, se taie mărunt şi se pune la fiert într-o oală, în 2,5 l apă rece. Se adaugă sarea şi piperul boabe. Împreună cu carnea punem şi ceapa, ţelina şi 2 morcovi, toate întregi. Lăsăm să fiarbă şi luăm spuma. Între timp, cel de-al treilea morcov îl radem şi îl călim în 3 linguri de ulei. Separat într-o oală, punem orezul la fiert în apă cu sare. Când carnea şi legumele sunt fierte, le scoatem afară şi strecurăm supa. Ceapa o aruncăm, iar morcovii şi ţelina  fierte le dăm pe răzătoare. Adăugăm în supa strecurată legumele răzuite, cărniţa, morcovul călit şi orezul fiert. Potrivim gustul de sare şi acrim cu zeamă de lămâie. Separat într-un bol, amestecăm bine gălbenuşurile împreună cu laptele şi smântâna. Se pun PE RÂND, 5-6 polonice de zeamă fierbinte peste amestecul de gălbenuşuri, amestecând bine cu telul după fiecare polonic. Altfel riscăm să ni se brânzească. Totul trebuie să ajungă la temperatura ciorbei. Apoi turnăm încet compoziţia aceasta în ciorbă, amestecând continuu. Mai lăsăm să dea 2-3 clocote, apoi adăugăm pătrunjelul şi leuşteanul.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: