Tort cu ciocolată şi fulgi de migdale

31 Mai

Ingrediente

Pentru blat: un blat rotund cu gaură în mijloc

Pentru cremă: 2 plicuri praf budincă de ciocolată, 700 ml lapte, 5 linguri zahăr tos, 6 linguri zahăr pudră, 1 pachet de unt, 100 g ciocolată cu lapte, 100 g felii de migdale

Pentru sirop: 200 ml apă, 2 linguri de zahăr, ½ sticluţă esenţă de rom

 Mod de preparare

Pentru blat: Reţeta de blat este cea de aici. Se respectă cantităţile şi modul de preparare

Pentru sirop: Apa se fierbe împreună cu zahărul. Când zahărul s-a topit, se stinge focul şi se adaugă esenţa de rom.

Pentru cremă: Se dizolvă prafurile de budincă în puţin lapte, din cei 700 ml. Restul de lapte se pune la fiert împreună cu zahărul tos. Când fierbe se adaugă prafurile dizolvate şi se amestecă continuu cu un tel, până se îngroaşă. Se lasă la răcit. Între timp, untul la temperatura camerei se freacă cu zahărul pudră, cu ajutorul mixerului, apoi se adaugă câte o lingură de budincă rece şi se mixează în continuare. Când crema e gata, se împarte în două părţi şi în una din ele se adaugă ciocolata tăiată fâşiuţe.

Asamblare: Blatul se taie în două.Se însiropează partea de jos cu jumătate din siropul rece.

Se întinde peste blat crema cu bucăţelele de ciocolată.

Se aşează a doua parte de blat, pe care îl însiropăm la fel. Ungem cu crema simplă deasupra şi pe exterior şi interior. Presărăm deasupra feliile de migdale pe care le rumenim înainte într-o tigaie antiaderentă, fără a folosi nici un fel de grăsime.

Anunțuri

3 răspunsuri to “Tort cu ciocolată şi fulgi de migdale”

  1. Dulcegarii culinare 31/05/2011 la 09:12 #

    Hmmm… ce pofta mi-ai facut !

  2. Dulcegarii culinare 01/06/2011 la 09:12 #

    Cu mare drag te invit sa raspunzi provocarii Dulce Romanie, pe care luna aceasta o gazduiesc pe blog-ul meu.. Ingredientele provocarii sunt menta si ciresele… 2 ingrediente pline de inspiratie, zic eu :). Multumesc anticipat .. O zi frumoasa.

  3. Betty 07/06/2011 la 22:35 #

    Antonina, mersi frumos de invitatie. Cu placere as raspunde provocarii tale…trebuie doar sa vad cum stau cu timpul, ca fiind tot prin preajma mea printesuca noastra de 8 luni…e putin mai dificil, dar nu imposibil. Mai ales cand ai printre pasiuni gatitul. Foarte faina ideea acestei provocari. Cine stie…poate azi maine o gazduieste blogul meu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: