Lasagna cu macaroane

21 Ian

Cu inspiraţie de la Laura Sava (dar cu modificări) şi în amintirea lunii de miere din Grecia 😉 unde mâncărica asta era super delicioasă! Singura întrebare pe care mi-am pus-o, dar când a fost gata păpica, a fost dacă nu cumva putea ieşi la fel de bine şi cu macaroanele nefierte, că aşa fierte să stai să le aşezi în linie, e un pic muncă de chinez bătrân, cum zice iubitul meu soţ 😀

Ingrediente: 250 g macaroane, 500 g carne tocată de porc/vită, 1 ceapă, 3 căţei de usturoi, 400 g roşii în conservă cu tot cu sucul lor, busuioc, ulei de măsline, 125 ml vin roşu, sare, piper, 50 g caşcaval

Pentru sos: 50 g unt, 50 g făină, 650 ml lapte, 100 ml smântână, sare, piper, nucşoară

Mod de preparare: Macaroanele întregi se fierb în apă clocotită cu sare şi puţin ulei. Se curăţă o ceapă şi căţeii de usturoi şi se taie mărunt. Se călesc în ulei de măsline, apoi se adaugă carnea. Se amestecă până când carnea e prăjită. Apoi se adaugă roşiile tăiate cubuleţe împreună cu sucul lor, 50 ml apă şi vinul roşu. Se condimentează cu sare şi piper. Spre final se adaugă şi busuiocul.

Pentru sos: Se topesc într-o cratiţă 50 g unt. Se adaugă făina şi se rumeneşte. Se ia de pe foc, şi se stinge cu laptele amestecat cu smântâna, amestecând continuu cu un tel. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Apoi se pune sosul din nou pe foc şi se mai lasă să fiarbă 5-10 minute.

Într-o tavă unsă bine cu unt, turnăm jumătate din cantitatea de sos bechamel.

Apoi aliniem una lânga alta macaroanele fierte.

Punem sosul cu carne.

Apoi al doilea rând de macaroane, peste care turnăm restul de sos Bechamel. Radem deasupra caşcaval.

Dăm tava la cuptor până se rumeneşte.

Se taie când e rece.

Anunțuri

6 răspunsuri to “Lasagna cu macaroane”

  1. Licuta Marin 21/01/2012 la 22:15 #

    Mmm, ce bune sunt!!!Imi plac la nebunie pastele!Pup!

    • Betty 23/01/2012 la 19:11 #

      Licuta, sunt foarte bune in aceasta varianta!Pup si eu

  2. Simona 22/01/2012 la 20:01 #

    N-am incercat pana acum lasagna cu spagheti… Dar cred ca merge si cu ele nefierte.. Pupici

    • Betty 23/01/2012 la 19:13 #

      Si eu ma gandesc la fel, Simona. Mai ales cand am vazut ca sos Bechamel era suficient cat sa-l absoarba pastele, asa incat sa fie ca si fierte. Te invit sa incerci. Dar e vorba de macaroane (cele goale in mijloc, mai grosute), nu spagheti 🙂

      • Bianca Butoi 28/02/2012 la 20:28 #

        ca sa ai un rezultat perfect trebuie fierte cel putin un minut….

  3. Betty 02/03/2012 la 22:13 #

    Bianca, eu le-am fiert normal…adica bine 🙂 de tot….Si apoi a fost munca de chinez sa le asez una langa alta. Pe de alta parte daca nu le fierbeam deloc, iar nu stiu daca era bine, daca se faceam ma refer…dar cred ca varianta ta e cea mai buna…ca atunci se si fac si nici nu e asa de complicat de asezat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: