Continuam seria de fursecuri, dupa cum v-am promis 🙂 Ca sa nu mai ziceti ca vin Pastile sau Craciunul si nu stiti ce fursecuri sa mai pregatiti
Ingrediente: 2 oua, 250 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 pachet de unt, 200 g migdale macinate, 250 g faina, 250 g amidon, un praf de sare
Mod de preparare: Ouale se bat cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si vanilia. Se adauga untul topit (trebuie sa fie lichid, nu doar moale la temperatura camerei), apoi faina amestecata cu amidonul, iar la final migdalele macinate. Aluatul obtinut se probeaza in presa pentru fursecuri, sau cea care se ataseaza la masina de tocat si daca nu se lipeste, se formeaza fursecurile. Daca lipeste, se mai pune la frigider pana se intareste. Fursecurile formate se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt..
Se introduc in cuptorul incalzit in prealabil pana se auresc. Le puteti lasa asa sau le puteti glazura si pe ele. Se pastreaza in cutii metalice timp de mai multe saptamani. Cu cat vor sta mai mult, cu atat fursecurile vor deveni mai fragede.
Lasă un răspuns