Prăjitură pufoasă cu fructe de sezon

22 Iul

prajitura pufoasa cu fructe de sezonIngrediente (pentru o tavă de 28 x 36 cm): 4 ouă, 200 g margarină Unirea, 1 linguriță bicarbonat, 2 cești* (de cafea) zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 4 cești* făină, 1 ceașcă* și jumătate de lapte, 1/2 sticluță esență butter-vanille, 1 kg fructe de sezon (caise, piersici, nectarine, struguri, prune, fructe de pădure…după preferință)

(* peste tot unde e menționată ceașca, se folosește o ceașcă de cafea, măsură care se păstrează atât la zahăr, cît și la făină și lapte)

Mod de preparare: Gălbenușurile se separă de albușuri. Gălbenușurile se mixează bine cu zahărul, vanilia și esența. Se adaugă apoi margarina la  temperatura camerei, apoi încorporăm treptat laptele, bicarbonatul stins cu oțet, iar la final făina. Mixăm amestecul bine. Separat batem spumă tare albușurile împreună cu un praf de sare. Răsturnăm spuma de albușuri peste compoziția de gălbenușuri și amestecăm foarte ușor, cu o spatulă, prin răsturnare. Compoziția obținută o turnăm în tava acoperită cu hârtie de copt, așezăm deasupra fructele curățate, tăiate felii. Dacă vreți ca fructele să rămână deasupra blatului, presărați peste feliile de fructe din castron 1 lingură de făină și amestecați-le ușor. Apoi așezați-le deasupra blatului. Coaceți prăjitura la 180 grade, până trece testul scobitorii. Se taie când este complet rece și se presară cu zahăr pudră.

prajitura pufoasa cu fructe de sezon 1prajitura pufoasa cu fructe de sezon 2

4 Răspunsuri to “Prăjitură pufoasă cu fructe de sezon”

  1. silvia 23/07/2013 la 06:54 #

    Butter-vanilie Esenta de vanilie ?

    • Betty 23/07/2013 la 15:54 #

      Da, Silvia, butter-vanilie e esenta de vanilie de la Dr. Oetker. Eu pe aceasta o folosesc pentru ca mi se pare mai puternica decat cea comercializata de alte firme.

  2. geaninageaninag 24/07/2013 la 17:15 #

    Suna delicios ! Cred ca o sa incerc si eu!
    Urmareste http://geaninablog.wordpress.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: