Ciorba de varza cu os afumat

1 Mar

ciorba de varza cu os afumatIngrediente: 50 g slanina, 2 cepe, 1 os afumat, 2 linguri pasta de gogosari, 1 capatana de varza, sare, piper, cimbru, 1 lingura de bulion, 1 lingura de otet (sau dupa gust), 1 lingura de faina, 2 galbenusuri, 2 farfurii (de ciorba) pline cu lapte

Mod de prepare: Slanina se taie cubulete mici si se rumeneste in putin ulei. Peste slanina se adauga ceapa taiata cubulete si se calesc impreuna. Se adauga apoi sarea si piperul, pasta de tomate, osul afumat si apa (3-4 litri in functie de cat de mare e varza). Cand carnea de pe os e fiarta, adaugam varza taiata fideluta si cimbrul. Fierbem la foc mic. Cand si varza e fiarta, adaugam bulionul si otetul, apoi dresatura 1, adica 1 lingura de faina amestecata cu o farfurie (de ciorba) de lapte. Punem ciorba la racit si cand e rece, adaugam a doua dresatura formata din cele 2 galbenusuri frecate cu o farfurie adanca plina cu lapte.

ciorba de varza cu os afumat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: