Prăjitură trandafir cu vişine

3 Iul

Reţeta îi aparţine prietenei mele, Mihaela P. Sunt nişte „trandafiraşi” gustoşi, care au primit nota 10 din partea musafirilor mei.

Ingrediente:
Pentru aluat:
150 g brânză de vaci, 6 linguri lapte, 6 linguri ulei, 60 g zahăr, un praf de sare, 2 linguriţe coajă rasă de lămâie, 300 g făină,1 plic praf de copt

Pentru umplutură: 1 borcan mare compot de vişine fără sâmburi, 40 g zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat sau 1 fiolă esenţă de vanilie, 40 g amidon alimentar (adică 4 linguri vârfuite ).
Pentru uns: 1 gălbenuş + 1 linguriţă de smântână

Mod de preparare: Zeama de la compot se pune la fiert cu 2 linguri de zahăr şi zahărul vanilat.

Se adaugă amidonul când zeama începe să fiarbă (procedeul e ca la budinca). Se amestecă continuu până se îngroaşă, apoi se ia de pe foc şi se adaugă vişinele, scurse în prealabil. Se lasă la răcit.

Între timp se amestecă ingredientele pentru aluat începând cu cele lichide şi terminând cu cele solide, rezultând un aluat elastic si nelipicios.

Întindem aluatul într-o foaie subţire pe blatul presărat cu făină şi întindem peste compoziţia de vişine.

Rulăm pe lungime şi tăiem felii de aprox 1,5- 2 cm grosime.

Melcişorii rezultaţi se aşează într-o tavă rotundă (unsă sau pe hârtie de copt) unul lângă altul, dar fără a-i înghesui pentru că  vor creşte destul de mult.

Îi ungem deasupra cu gălbenuşul bătut cu smântână şi îi punem în cuptorul preîncălzit pentru cca 30-45 de minute, la foc mic.

Şi proaspăt copţi.

Anunțuri

3 Răspunsuri to “Prăjitură trandafir cu vişine”

  1. laura 24/12/2011 la 07:34 #

    arata bine sper sa fie si buna

    • Betty 24/12/2011 la 22:30 #

      Laura, noua ne-a placut. Sper sa o incerci si tu si sa fie pe gustul tau.

  2. laura 24/12/2011 la 07:35 #

    buna sint laura

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: