Vinete în straturi

19 Oct

vinete in straturi 2Ingrediente: 1 vânătă mare, 4 roșii mari, 400 g cașcaval, 2 căței de usturoi, ulei de măsline, sare, piper, busuioc

Mod de preparare: Vânăta se spală bine, se zvântă și se taie felii subțiri. Coaja se poate păstra sau îndepărta, după dorință. Rondelele de vinete se sărează și se lasă la scurs într-o strecurătoare pentru 30 de minute. Apoi se zvântă și se prăjesc în ulei de măsline la foc iute. Roșiile se spală și se taie felii subțiri. Cașcavalul se rade. Într-o crăticioară, se încinge ulei de măsline și se adaugă apoi usturoiul tocat mărunt. Se rumenește puțin, apoi se adaugă o roșie tăiată cubulețe mărunte și se călește la foc mic. Se adaugă sare, piper și busuioc. Într-un vas de Jena se pun în straturi alternative: vinete, roșii, cașcaval, se presară busuioc, iar vinete și tot așa până la terminarea ingredientelor. Deasupra punem sosul de roșii cu usturoi și presărăm ultimul strat de cașcaval ras. Dăm vasul la cuptor, la foc potrivit, până se rumenește mâncărica.

vinete in straturi 2 vinete in straturivinete in straturi 3

2 Răspunsuri to “Vinete în straturi”

  1. adapukka 19/10/2013 la 17:42 #

    Bun, bun, bun!

    • Betty 14/12/2013 la 22:41 #

      Ada, multumesc! Sarbatori cu bucurie sa ai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: