Un alt fel de…Snickers

13 Dec

O prăjitură excelentă din punctul meu de vedere, căreia Snickers-ul mai totdeauna îi face cu ochiul la casele de marcat🙂 Blat cu nuci, ciocolată albă, cremă caramel cu bucăţele de nuci si glazură de ciocolată amăruie…Ziceti voi, ce poate fi mai bun, mai ales pentru un fan al ciocolatei si caramelului ??

Şi dacă totdeauna m-am ferit de crema caramel să o fac, datorită unor peripeţii neplăcute, acum mi-am luat inima în dinţi cu reţeta asta, dar i-am spus Ancuţei că dacă nu-mi iese nici de data asta, după reţeta de pe blogul ei, apoi chiar mă las păgubaşă🙂 Aşadar, pentru cele care vă confruntaţi cu aceeaşi teamă, mergeţi fără frică pe reţeta asta. Dacă mie mi-a ieşit, şi vouă🙂 Abia aştept să-mi scrieţi impresii.

Ingrediente

Pentru blat: 5 albuşuri, 100 g zahăr, 200 g nucă măcinată, 4 linguri de făină, 1 praf de copt

În plus avem nevoie de: 200 g ciocolată albă

Pentru cremă: 5 gălbenuşuri, 150 g zahăr, 200 g unt, 200 g nucă tăiată

Pentru glazură: 100 g ciocolată amăruie, 50 ml frişcă lichidă, 50 g unt

Mod de preparare

Pentru blat: Albuşurile le batem spumă cu un praf de sare, cu ajutorul mixerului. Adăugăm apoi zahărul şi mixăm până devine lucioasă ca la bezea. Amestecăm făina cu nuca măcinată şi praful de copt şi o încorporăm uşor în spuma de albuşuri. Amestecăm uşor, cu o spatulă până se omogenizează. Turnăm aluatul în tava (25/35 cm) tapetată cu hârtie de copt.

Coacem la foc potrivit până se rumeneşte uşor deasupra. Scoatem blatul din tavă, cu tot cu hârtie şi îl lăsăm la răcit pe un grătar.
Ciocolata albă se rade pe răzătoarea cu ochiuri mari iar apoi o punem, în strat uniform peste blatul răcit.

Pentru cremă: Caramelizăm zahărul, la foc mic. Când a devenit auriu dăm deoparte şi adăugăm untul tăiat cubuleţe, la temperatura camerei. Amestecăm bine până se omogenizează apoi punem iar pe foc mic , până se îngroaşă. (Insistaţi cu amestecatul, înainte de a o pune pe foc. Chiar dacă la început poate o să vi se adune şi vouă caramelul, cum am păţit eu, amestecaţi în continuare până tot untul e bine încorporat. Abia apoi puneţi crema din nou pe foc)

Adăugăm pe rând gălbenuşurile, amestecând după fiecare. Fierbem până se îngroaşă şi capătă consistenţa smântânii.

La final adăugăm nuca tăiată şi amestecăm bine.
Lăsăm puţin să se răcorească (dar să nu se răcească) şi apoi întindem crema peste blat şi dăm la frigider.

snickers

Pentru glazură: Punem toate ingredientele la topit pe foc mic. Dăm apoi de pe foc şi omogenizăm. Întindem glazura uşor răcorită, peste cremă rece. Ornăm după preferinţă (sau o lăsăm simplă) şi dăm la frigider pentru câteva ore.

O tăiem cu un cuţit bine ascuţit, trecut de fiecare dată prin apă fierbinte.

20 Răspunsuri to “Un alt fel de…Snickers”

  1. lyvy16 13/12/2011 la 14:43 #

    am incercat reteta :X e absolut delicioasa :X:X:X mult mai buna decat batonul snikers de la magazin😛 :X

    • Betty 15/12/2011 la 12:21 #

      Lyvy, asa de repede ai incercat-o? Cand ai avut timp? Acum si batonul Snickers are savoarea lui, dar nici prajitura asta nu se lasa mai prejos😉

  2. Ancuta 13/12/2011 la 14:51 #

    Ce pofta mi-ai facut!!! Arata minunat. Ma bucur ca ti-a placut si ca nu tea-i dat batuta.
    Pupici si o zi frumoasa!

    • Betty 15/12/2011 la 12:22 #

      Ancuta, eu iti multumesc pt reteta! Am avut emotii cand m-am apucat de crema, dar a iesit super. Din pacate, nu mai am sa te servesc:(Dar poate o faci tu de sarbatori😉

  3. Ancuta 13/12/2011 la 14:51 #

    *te-ai🙂

  4. My Fancy Cake 13/12/2011 la 18:03 #

    E super buna!

    • Betty 15/12/2011 la 12:23 #

      MyFancyCake, buna rau intr-adevar! Numa cu caloriile tb sa avm grija🙂

  5. Simona 13/12/2011 la 19:06 #

    Arata foarte bine! Si imi plac tare mult ingredientele! Pupici

    • Betty 15/12/2011 la 12:24 #

      Simona, fuga la cumparaturi si incropeste-o. Sa vezi ce bunatate iese!

  6. Diana 14/12/2011 la 12:17 #

    Betty, e o prajitura extraordinara, pe langa faptul ca e delicioasa, mai e si usor de facut. Am urmat toti pasii prezentati de tine si crema mi-a iesit foarte bine🙂

    • Betty 15/12/2011 la 12:26 #

      Diana, ce ma bucur ca ti-a iesit si v-a placut! Vezi ca nu e asa mare filozofie nici prajituritul asta🙂 Se pare ca e bine sa mai fie plecata buni😉 Important e sa ai o reteta buna si sa o faci intocmai, la prajituri…si nu prea are cum sa nu iti iasa.

  7. Florin 08/05/2012 la 02:37 #

    Este minunata vreau sa respect reteta pas cu pas dar fac o micuta schimbare pt ca eu urasc ciocolata amaruie o sa pun cicolata cu lapte pt glazura. Minunat!!!

    • Betty 09/05/2012 la 10:48 #

      Florin, daca o sa respecti reteta intocmai nu se poate sa nu ai succes cu ea. Dupa cum spuneam, mie mi-a fost teama totdeauna de cremele caramel, dar asta chiar iese🙂 Cat despre ciocolata cu lapte folosita pt glazura nu o sa fie problema, decat ca ma gandesc ca o sa iti iasa prajitura prea dulce. Ca oricum si in varianta cu ciocolata amaruie e o prajitura destul de dulce. Dar cum ar fi…tot super delicioasa ramane😉

  8. Ruxandra 09/06/2012 la 07:23 #

    Buna Betty…imi place foarte mult aceasta reteta..insa as dori sa inlocuiesc nuca cu alune…crezi ca ar iesi..?
    p.s.felicitari pentru toate retele..cred ca sunt delicioase..abia astept sa incerc si eu una dintre ele…

    • Betty 09/06/2012 la 11:06 #

      Ruxy, cred ca nu e o problema daca inlocuiesti nuca cu alune. Probabil in felul asta reteta va semana mai mult la gust cu Snickers-ul de cumparat.Multumesc pentru aprecieri

      • Ruxandra 09/06/2012 la 13:09 #

        Multumesc mult pentru raspuns…am sa o incerc si iti spun cum a iesit.

  9. dana 10/11/2012 la 22:49 #

    buna, arata foarte bine si sigur o sa o incerc de Craciun sigur o sa fie in meniu!

    • Betty 19/11/2012 la 21:24 #

      Ti-o recomand cu drag pentru masa de Craciun, Dana! Are un gust excelent!

  10. bucur liliana 15/12/2012 la 11:26 #

    foarte buna prajitura .a mancat baiatul meu silviu si a zis ca e super

    multumesc lili habeni

    • Betty 17/12/2012 la 09:39 #

      Lili, ma bucur tare mult sa aud asta! E frumos cand reusesti sa ii surprinzi placut pe cei dragi tie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: