Prăjitură cu prune și crumble

8 Sep

tarta crumble cu pruneO prajitura de sezon, simpla, accesibila si destul de rapida.

Ingrediente

Pentru blat: 180 g faina, 80 g unt, 80 g zahar, 1 lingurita praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 1 ou, 1/2 kg prune

Pentru crumble: 100 g faina, 100 g zahar, 100 g unt, 1/2 lingurita scortisoara, se mai pot adauga felii de migdale sau fulgi de ovaz

Mod de preparare

Pentru blat: Din faina, unt, zahar, vanilie, faina si praf de copt framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Il invelim in folie alimentara si dam la frigider 30 de minute. Intre timp spalam prunele, le stergem si le taiem pe jumatate, scotand samburii. Scoatem aluatul din frigider si il intindem intr-o tava de tarta, unsa cu unt (eu am folosit o tava dreptunghiulara, mai mica). Asezam deasupra jumatatile de prune.

Pentru crumble: Amestecam faina cu untul, scortisoara si zaharul. Va rezulta un aluat sfaramicios pe care il vom repartiza pe toata suprafata tartei. Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste deasupra. Lasam sa se raceasca in tava apoi pudram cu putin zahar si portionam.

crumble cu prunecrumble cu prune 1

Sursa

3 Răspunsuri to “Prăjitură cu prune și crumble”

  1. juliacastorp 08/09/2013 la 21:51 #

    yummy

  2. Ancuta 09/09/2013 la 22:53 #

    Ma bucur ca ti-a placut. O saptamana frumoasa iti doresc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: