Tocăniţă de cartofi cu cabanos

4 Iul

Ingrediente: 2 cepe, 1-2 bucăţi cabanos, 2 linguri pastă de gogoşari, 1 linguriţă boia dulce, 1 kg cartofi, sare, piper, condiment grătar, 1 lingură bulion, pătrunjel, 1 lingură făină

Mod de preparare: Ceapa se curăţă şi se taie cubuleţe, iar cabanosul feliuţe şi se călesc împreună în puţin ulei.

Se adaugă pasta de gogoşari, boia, sare, piper, condiment grătar, iar la sfârşit cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe.

Se completează cu apă cât să acopere cartofii. Se lasă să fiarbă la foc domol, iar când cartofii sunt fierţi se adaugă o lingură de bulion, pătrunjel, iar dacă tocăniţa e prea subţire se poate face o dresătura dintr-o lingură de făina dizolvată cu puţină apă şi se mai dau 2-3 clocote.

Noi am servit-o cu salată de sfeclă roşie.

Anunțuri

4 Răspunsuri to “Tocăniţă de cartofi cu cabanos”

  1. Tania 06/07/2010 la 12:04 #

    Betty felicitari…foarte buna idee ai avut!

    • Betty 06/07/2010 la 12:25 #

      Multumesc pentru aprecieri, Tania. Sper sa va fie de folos blog-ul.

  2. CristinaCarmen 06/05/2013 la 07:11 #

    Tocanita e una dintre mancarurile mele preferate. Si eu o fac exactla fel! Cheers Betty!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: