Pui cu ardei şi ciuperci

19 Noi

Ingrediente: 500 g piept de pui, 3 ardei (arată mai frumos cu 3 ardei de culori diferite), 200 g ciuperci, 2 cepe uscate (sau 1 uscată şi 2-3 fire ceapă verde, 1 căţel usturoi, busuioc, pătrunjel, 400 ml apă, 1 cub Knorr de pui sau găină, 200 g smântână, sare, piper, ulei

Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se taie inele. Se pun la călit în 2-3 linguri de ulei.

Între timp, se taie carnea cubuleţe.

Ardeii se curăţă de seminţe şi se taie şi ei cubuleţe mai mari.

Când ceapa începe să devină sticloasă, se adaugă şi carnea.

După 3-4 minute se adaugă ardeii cubuleţe.

Şi ciupercile.

Se lasă câteva minute pe foc redus. Separat se fierbe cubul Knorr cu apa, iar supa rezultată  se toarnă peste amestecul de legume şi carne. Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă pătrunjelul şi busuiocul şi se continuă fierberea la foc mic, cu capac.

La final, adică când toată zeama a scăzut şi cărniţa e fiartă, se adaugă smântâna, se mai amestecă de câteva ori şi se stinge focul.

Se poate servi cu garnitura de macaroane, cartofi sau orez.

Anunțuri

2 Răspunsuri to “Pui cu ardei şi ciuperci”

  1. goldie 23/11/2010 la 16:43 #

    sigur ca da,apropo,imi place bucataria ta virtuala!

    • Betty 23/11/2010 la 16:54 #

      Multumesc pentru aprecieri. Succes in continuare si te mai astept in vizita.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: