Apple pie

25 Feb

Roxi, îţi mai aduci aminte de acest Apple pie? Vremuri de mult apuse 🙂 Şi clipe preţioase petrecute împreună. Dacă îmi aduc aminte bine, cred că odată ai făcut prăjiturica asta şi cu mure…Oricum, am păstrat reţeta, după cum bine se vede 😉

Ingrediente

Pentru aluat: 1 ou, 80 g margarină, 2 linguri apă rece, 1 lingură zahăr tos, un praf de sare, făină cât cuprinde pentru a obţine un aluat elastic

Pentru umplutură: 4 mere, scorţişoară, nucşoară, 2 linguri de zahăr, coaja de la 1/2 portocală, alune de pădure

Mod de preparare

Se unge cu margarină un vas de Jena.

Se amestecă toate ingredientele pentru aluat, până obţinem un aluat elastic pe care îl întindem cu mâna în vasul de Jena, ridicând puţin marginile aluatului şi pe pereţii vasului.

Merele curăţate se taie cubuleţe şi se pun pe foc cu zahărul, scorţişoara, nucşoara şi coaja de portocală. Se călesc 4-5 minute.

Se pune umplutura de mere peste aluat.

Tocăm şi nişte alune şi le punem deasupra.

Decorăm marginile cu sâmburi întregi.

Şi dăm prăjiturica la cuptor.

Aluatul nu are în compoziţie nici praf de copt, nici drojdie, de aceea o să vă bucuraţi de un aluat elastic iniţial şi crocant după ce s-a copt. Dacă mai puteţi rezista aromelor ce v-au învăluit bucătaria, aşteptaţi până ce răceşte..iar dacă nu, sunteţi iertaţi şi dacă o savuraţi aşa aburindă 🙂


Anunțuri

3 Răspunsuri to “Apple pie”

  1. andreea 28/10/2014 la 15:10 #

    din pacate aceasta reteta nu a iesit cum trebuia…blatul era beton de elastic:D

    • Betty 29/10/2014 la 03:03 #

      Andreea, imi pare rau pentru nereusita de care ai avut parte. Sa inteleg ca blatul ti-a iesit tare cand l-ai framantat sau dupa ce s-a copt?? Inainte de coacere, daca ai folosit apa rece si margarina la temperatura camerei si ai adaugat faina putin cate putin, ar fi trebuit sa obtii un aluat elastic, asa cum se vede si din poza mea. Dupa coacere, aluatul devine oarecum moale la mijloc, dar crocant in partea de jos. Poate o mai incerci inca o data 😉

  2. andreea 07/11/2014 la 10:31 #

    dupa ce sa copt a iesit beton…inainte sa-l pun era elastic si aratos:))dar nu-i nimic, oricum mai incerc pup

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: