Ingrediente (pentru 2 tavi mari)
Pentru aluat: 500 g faina, 25 g drojdie proaspata, 200 ml lapte, 4 linguri de zahar, 2 oua, 1 lingurita de sare, 80 g unt topit
Pentru streusel: 300 g faina, 200 g unt, 150 g zahar, 100 g migdale macinate, 1 lingurita de scortisoara, 2 plicuri zahar vanilat
In plus: 1 compot de prune (sau 1 kg de prune proaspete) si 1 kg de mere
Mod de preparare
Pentru aluat: Se pregateste maiaua amestecand drojdia cu laptele cald (dar nu fierbinte), 1 lingura de faina si 2 linguri de zahar. Se lasa la dospit. Dupa ce isi mareste volumul, se adauga peste restul de faina impreuna cu celelalte 2 linguri de zahar ramase, ouale, sarea si untul topit (nu doar moale la temperatura camerei). Aluatul care rezulta este putin lipicios, dar asa trebuie sa fie. Se imparte in doua cantitati egale, apoi se intinde in cele 2 tavi cu ajutorul unei linguri.
Procesul poate e putin mai dificil pentru ca aluatul va avea tendinta sa se lipeasca de lingura, dar nu abandonati 🙂 Odata intins, aluatul se va lasa in tavi sa se dospeasca pentru aproximativ o jumatate de ora. Dupa acest timp, peste aluatul dintr-o tava se vor pune merele curatate si taiate felii, iar peste aluatul din cealalta tava se vor aseza feliile de prune.
Pentru streusel: Toate ingredientele se amesteca bine cu mana pana obtinem mici firimituri.
Impartim cantitatea in doua parti egale si le imprastiem peste fructele din tava.
Dam tavile la copt la foc mic pentru aproximativ 30 minute, pana aluatul se rumeneste in partea de jos. Taiem prajitura cand se mai raceste.
Interesanta reteta, imagini frumoase, foarte gustoase, îmi place blog-ul are mai multe variante şi este de înaltă calitate… Va invitam sa vizitati blog-ul meu din Valencia, cu reţete tradiţionale din regiunea Valencia.
http://valenciagastronomic.blogspot.com.es
În această săptămână „Reteta fritters dovleac” şi săptămâna următoare „Mona Paşti din Valencia” ai de gând să-şi piardă?
În blog-ul meu puteţi găsi un Traducător
ta, dacă vă place gastronomie valenciană, puteţi plasa codul HTML pe blog-ul dvs., şi veţi avea acces direct la blog-ul meu, veţi vedea că se
drăguţ.