Prăjitură Sevda

10 Dec

prajitura sevda 1Având în vedere că reţeta o am de la o prietenă din Bulgaria, a trebuit să denumesc şi prăjitura cu numele ei pentru a o putea identifica uşor. E o prăjitură foarte uşor de făcut, dar foarte bună și aromată pe de altă parte. Nu e o prăjitură foarte aspectuoasă, care să poată sta neapărat lângă prăjiturile de gală de pe masa de Crăciun…dar poate fi totuși o alternativă inspirată în locul  prăjiturilor foarte cremoase😉

Ingrediente (pentru o tavă de 25 x 35 cm): 250 g unt sau margarină, 2 căni* de zahăr, 4 ouă, esenţă de vanilie şi de portocale, 3 căni* de făină, 1/2 cană* de lapte, 1/2 cană* de iaurt, 1 plic praf de copt, opţional se pot adăuga la final fulgi de ciocolată (* cana folosită este una de 250 ml, măsură folosită peste tot)

Mod de preparare: Untul la temperatura camerei se mixează foarte bine cu zahărul, până devine o pastă omogenă, albicioasă (aproximativ 15 minute). Se adaugă apoi esenţa de vanilie şi de portocale şi ouăle câte unul pe rând. După fiecare ou se mixează foarte bine, cel puțin 5 minute după fiecare. În felul acesta, compoziţia se va înmulţi şi va creşte mai pufoasă. Fixăm apoi mixerul pe viteza cea mai mică şi încorporăm uşor făina amestecată cu praful de copt. La final, adăugăm şi iaurtul amestecat cu laptele. Se pot adăuga chipsuri de ciocolată. Acoperim tava cu hârtie de copt, turnăm compoziţia şi dăm prăjitura la copt, în cuptorul preîncălzit la foc potrivit, până trece testul scobitorii. După răcire, o pudrăm cu zahăr.

prajitura sevda 2

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: