Varză cu pastramă şi smântână

18 Ian

Ingrediente: 1-2 căpăţâni de varză (aproximativ 2 kg), 300 g pastramă, 2 cepe, ulei, sare, piper, cimbru, busuioc, 4 linguri de smântână

Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se căleşte preţ de 2-3 minute în puţin ulei încins.

Când ceapa s-a rumenit, adăugăm varza tăiată fâşii (bucăţile trebuie să fie tăiate mai mari decât cele folosite pentru salată).

Condimentăm cu sare şi piper. Adăugăm şi pastrama tăiată fâşii.

Acoperim oala cu un capac şi lăsăm să fiarbă la foc mic mic, fără să adăugăm apă, pentru că varza fiind acoperită îşi va lăsa zeamă. Amestecăm din când în când. Când varza începe să se înmoaie, presărăm cimbru şi busuioc după gust şi continuăm fierberea până când toată zeama a scăzut. Verificăm dacă varza e fiartă (şi ar trebui să fie în momentul în care nu mai are zeamă; în caz contrar, adăugăm un pic de apă şi continuăm fierberea). Oprim focul, adăugăm smântâna, amestecăm bine şi mâncărica e gata.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: