Salată de ridichi şi mere

29 mart.

Oly, iată că m-am apucat de bucătărit după reţetele americane pe care mi le-ai dăruit. Mulţumesc mult încă o dată pentru cadoul tău.

Poate părea o salată ciudată pentru mulţi. Într-adevăr, aşa a fost şi pentru mine când am citit prima dată ingredientele ei, cu atât mai mult cu cât eu sunt adepta unor combinaţii mai cunoscute…Însă sfatul meu este să nu vă lăsaţi derutaţi de combinaţia ridichi, mere şi castraveţi, pentru că dressingul acestei salate e absolut…delicios! Şi cu ajutorul lui veţi obţine o salată yummy yumm.

Pentru că ingredientele au fost rase foarte fin, noi am servit salata ca şi garnitură lângă pulpe la cuptor, ca un fel de sos.

Ingrediente

Pentru salată: o ridiche albă lunguiaţă (de vreo 250 g), 2 mere, 1 castravete mare, 1 linguriţă zeamă de lămâie

Pentru dressing: 3 linguri de maioneză, 3 linguri de smântână, 2 linguriţe zeamă de lămâie, 1 linguriţă de pătrunjel, 1/2 linguriţă sare, 1/2 linguriţă zahăr, 1/4 linguriţă piper

Mod de preparare: Ridichea, merele şi castravetele se curăţă de coajă. Se dau toate pe răzătoarea mică. Merele rase se vor stropi cu zeama de lămâie pentru a nu se oxida.

Se amestecă bine toate ingredientele pentru dressing, din care vom obţine un sos delicios.

Tips: Pentru cele mai bune rezultate, e indicat să preparăm salata doar înainte de a o servi. De asemenea, păstraţi sosul şi legumele rase în boluri diferite şi puneţi-le împreună doar înainte de servire. Înainte de a amesteca dressingul cu legumele, trebuie scursă zeamă pe care acestea şi-o vor lăsa. Pentru succesul reţetei vă recomand să folosiţi exact cantităţile indicate, în special pentru dressing

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: