Şniţele în sos de ceapă

31 Iul

Ingrediente: 700 g muşchi de porc/vită, 4 cepe, 2 linguri pastă de gogoşari, sare, piper, 1 foaie de dafin, 1 lingură de bulion, ulei, făină

Mod de preparare: Carnea se feliază subţire ca pentru şniţele, se bate, se condimentează cu sare şi piper. Se dă fiecare şniţel doar prin făină şi se prăjesc în ulei încins.

După ce scoatem şniţelele, în uleiul rămas călim cepele tăiate mărunt.

Adăugăm pasta de gogoşari, 1 linguriţă de sare, piper, 1 foaie de dafin.

Punem şniţelele şi 250 ml de apă.

Acoperim cu un capac şi amestecăm din când în când. Când carnea e fiartă, se pune 1 lingură de bulion şi se face o dresătură din făină şi apă, care se adaugă încet în sosul de ceapă. Se serveşte cu cartofi natur stropiţi cu ulei de măsline şi pătrunjel sau cu pireu.

Anunțuri

2 Răspunsuri to “Şniţele în sos de ceapă”

  1. cat's kitchen 31/07/2011 la 21:28 #

    ooooo daaaa!!!!! … mami meu facea asa ceva si ne placea tare mult , chiar ar trebui sa fac si eu !!!!

  2. Betty 31/07/2011 la 23:36 #

    Magda, si eu am reteta asta de acasa….de pe vremea cand eram necasatorita si mama facea aceste snitele in ceapa. Sunt tare bune. Pana si fetitei noastre de 10 luni ii place mult sosul acesta cu pireut. Asa ca daca tot ti-am adus aminte de ele…poti pregati si tu 😉 O saptamana buna sa ai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: