Tort cu cremă de mascarpone si cireșe

7 Ian

tort cu crema de mascarpone si cirese 4tort cu crema de mascarpone si cirese 2Ingrediente

Pentru blat (o formă rotundă cu diametrul de 26 cm): 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de făină, un praf de sare

Pentru cremă: 250 g mascarpone, 120 g zahăr pudră, 1 iaurt mic Danone cremoso, 200 ml frișcă lichidă, cireșele dintr-un compot

Pentru decor: zeamă de compot de cireșe, fulgi de ciocolată albă, cireșe din compot, bucățele de ciocolată cu cremă de căpșuni

Mod de preparare:

Pentru blat: Acoperim forma cu hârtie de copt pe fund, iar pe margini o ungem cu margarină și presărăm făină.

În ce privește ingredientele e foarte important ca toate să fie la temperatura camerei. Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, cu ajutorul mixerului, pentru minim 15 minute, până compoziția își dublează sau chiar triplează volumul. Adăugăm apoi câte un gălbenuș pe rând și mixăm 5 minute după fiecare. Oprim mixerul. Cernem făina și o încorporăm lingură cu lingură în compoziția de blat, foarte ușor, prin răsturnare. Folosim pentru aceasta o spatulă de plastic sau lemn. Compoziția trebuie să rămână pufoasă. NU folosim praf de copt. Turnăm compoziția în formă, nivelăm și scuturăm puțin forma pentru a ieși bulele de aer. Punem blatul în cuptorul preîncălzit, la foc moderat. Nu deschidem ușa! Blatul va fi copt când se va desprinde singur de pe marginea formei. Se lasă la răcit în cuptor, cu ușa întredeschisă*.

blat de tortCând e complet rece, se taie în 2.

blat de tort 1Pentru cremă: Se mixează frișca. Când e bătută bine, adăugăm iaurtul și mixăm. Separat într-un bol mixăm mascarpone cu zahărul pudră. Cireșele din compot scurse se mărunțesc cu ajutorul blenderului. Mai mărunt sau cu bucățele, după preferință. Adăugăm apoi frișca cu iaurtul și pireul de cireșe în compoziția de mascarpone și amestecăm totul bine.

tort cu crema de mascarpone si cireseNu e nevoie să folosiți gelatină.

Asamblare: Așezăm prima foaie de blat pe un platou, punem un inel în jurul ei și o însiropăm cu zeamă de compot. Punem deasupra jumătate din cantitatea de cremă. Urmează a doua foaie de blat, însiropată cu zeamă de compot și apoi cealaltă jumătate de cremă. Ornăm deasupra cu fulgi de ciocolată albă, bucățele de ciocolată cu căpșuni și cireșe.

tort cu crema de mascarpone si cirese 1Dăm tortul la rece pentru minim 3 ore sau de preferință peste noapte.

tort cu crema de mascarpone si cirese 3* Sfaturile pentru reușita unui blat pufos, care nu se lasă îi aparțin Laurei Adamache.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: