Pui cu orez în stil oriental

25 Ian

Pui cu orez în stil oriental 5Ingrediente:

500 g pulpe dezosate de pui, 60 g făină, 1 linguriță de sare, 1/2 linguriță boia dulce, 1/4 linguriță chilli, 1 lingură ulei floarea soarelui, 1 lingură ghimbir ras, 200 g tulpină (appio) sau rădăcină de țelină, 100 g ceapă galbenă, 1 ardei gras verde, 180 g orez, 450 apă fiartă, 350 supă de pui, 1 1/2 lingură de amidon, 2 linguri sos de soia, alune și semințe de pin

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu sare, boia și chilli. Carnea se taie fâșii și se tăvălește prin amestecul de făină. Se încinge uleiul în tigaie și se rumenește carnea.

Pui cu orez în stil oriental 1 Ghimbirul se rade fin, la fel țelina. Ardeiul și ceapa se taie cubulețe mici.

Pui cu orez în stil oriental 2Adăugăm legumele peste carne, acoperim tigaia cu un capac și fierbem la foc mic, 15 minute.

Pui cu orez în stil oriental 3În acest timp, fierbem orezul în apă cu sare.

Ungem un vas de Jena cu unt, punem orezul fiert, păstrând din el 1/3 pentru pus deasupra. Peste orez, punem amestecul de carne și legume.

Într-o olicică, mixăm cu un tel amidonul și supa de pui. Le fierbem împreună până începe să prindă consistență. Adăugăm și sosul de soia.

Turnăm sosul cu amidon și soia peste amestecul de legume și carne. Așezăm deasupra, pe margini restul de orez fiert.

Pui cu orez în stil oriental 4Dăm la cuptor, la 180 grade pentru aproximativ 40 de minute. Spre final, presărăm deasupra semințele de pin și alunele.

Pui cu orez în stil oriental 6

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: