Prăjitură de Crăciun

20 Ian

prajitura de Craciun 2Mere, nuci, stafide, scorțișoară…ce altceva ar putea mai bine să îți aducă aminte de aroma Crăciunului? Toate combinate într-o prăjitură ușoară, la îndemâna oricui.

Ingrediente (pentru o tavă de 25 x 35 cm): 6 ouă, 125 g margarină, 250 g făină, 250 g zahăr, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 2 lingurițe de scorțișoară, 3 mere mari, 1 cană de stafide, 1 cană nuci tăiate

Mod de preparare: Ouăle întregi se mixează bine cu zahărul. Se adaugă apoi margarina la temperatura camerei. Făina se amestecă cu bicarbonatul. Se încorporează apoi ușor, cu o spatulă. Se adaugă nucile, stafidele, merele tăiate cubulețe și scorțișoara. Aluatul obținut se toarnă în tava acoperită cu hârtie de copt și se coace la 175 grade pentru aproximativ 40 de minute. Se pudrează cu zahăr după ce s-a răcit.

prajitura de Craciun 2 prajitura de Craciun 1prajitura de Craciun 3

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: