Tort de brânză cu mandarine

21 Mar

Un tort deliciosss, cu multăăă brânză. Love it, love it, love it 🙂 Se prepară foarte foarte uşor, doar se amestecă toate ingredientele pentru aluat, respectiv pentru crema de brânză. Îl puneţi la cuptor şi apoi vă înfruptaţi în voie 😉

Reţeta am preluat-o de pe un site german (http://www.chefkoch.de/rezepte/561211154248311/Kaesekuchen-mit-Mandarinen.html).

Ingrediente (pentru o formă rotundă cu pereţi detaşabili, cu diametrul de 26-28 cm)

Pentru blat: 80 g margarină la temperatura camerei, 100 g zahăr, 1 ou, 1 plic zahăr vanilat, 200 g făină, 1/2 plic praf de copt

Pentru crema de brânză: 500 g brânză de vaci, 2 ouă, 135 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1/2 pahar smântână, 1/2 pahar lapte, 1/2 pahar ulei (pentru toate trei se foloseşte ca măsură un pahar de 200 ml)

Pentru decor: 2 doze compot mandarine, 2 gelatine pentru tartă, 4 linguri de zahăr

Mod de preparare

Blatul: Se pun toate ingredientele pentru aluat într-un bol şi se mixează. Margarina trebuie să fie la temperatura camerei, iar făina o amestecăm cu praful de copt înainte de a o pune împreună cu celelalte ingrediente. Va rezulta un aluat nisipos, ca nişte fărâmituri, pe care îl mai frământăm un pic cu mâna până se leagă.

Dăm drumul la cuptor să se încălzească. Punem hârtie de copt pe fundul formei, ungem pereţii cu margarină şi îi tapetăm cu făină.

Întindem aluatul cu mâna, ridicându-l puţin şi pe pereţii formei.

Crema de brânză: Punem toate ingredientele într-un bol şi le mixăm bine bine până obţinem o cremă pufoasă, pe care o punem peste blat.

Deasupra aşezăm mandarinele din compot scurse bine şi dăm la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 1 oră.

Tortuleţul e gata când începe să se rumenească pe margini…

…şi crema de brânză nu mai „joacă” dacă mişcăm forma.

Îl lăsăm să se răcească complet.

Preparăm cele 2 plicuri de gelatină cu 4 linguri de zahăr şi sucul de la compotul de mandarine, conform instrucţiunilor de pe plic. Dacă nu aveţi suc suficient, mai puteţi completa cu apă, până obţineţi 500 ml lichid. Aşezăm un inel în jurul tortului, turnăm gelatina preparată şi lăsăm să se răcească.

Îl păstrăm la frigider până în momentul servirii.

Anunțuri

6 Răspunsuri to “Tort de brânză cu mandarine”

  1. eumiealmeu 21/03/2011 la 08:54 #

    petala din ultima imagine face toată frumuseţea…:-)
    e foarte simplă reţeta şi cred că şi minunat produsul…

    • Betty 21/03/2011 la 10:39 #

      Hmmm…cu greu am rupt petala pentru poza, dar trebuia 😛 Carmenuta, daca vezi poza, sa nu te superi 🙂 Tin mult la floarea daruita de tine, dar sa stii ca la cat de inflorita e..nici nu se simte lipsa doar cu o floare desprinsa 😉

  2. adela zilahi 21/03/2011 la 09:12 #

    Hmm as papa tot de acolo…o zi buna!

    • Betty 21/03/2011 la 10:33 #

      Adela, draga mea, deja s-a papat tot. N-a mai ramas nici macar o feliuta pentru tine. Deci pana data viitoare..trebuie sa te infrupti…doar din poze 😦

  3. ione 24/11/2014 la 17:48 #

    Ce fel de branza se foloseste?proaspata sau nu chiar?

    • Betty 24/11/2014 la 19:27 #

      Ione, se foloseste branza proaspata de vaci, cea fara sare care se foloseste de obicei la prajituri. O seara buna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: