Prăjitură cu fructe și aluat ras

3 Ian

prajitura cu fructe si aluat ras 4O prăjitură ușor de făcut, cu fructele din compot pe care le aveți la îndemână. Spor să aveți!

Ingrediente: 300 g făină, 200 g zahăr, 250 g unt, 25 g nuci sau alune, coaja rasă de la o jumătate de lămâie, 2 ouă, 50 g amidon, 1/2 plic praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, 400 g fructe din compot (caise sau piersici), un praf de sare, 50 ml lapte, 1 lingură pesmet, opțional zahăr pudră pentru pudrat deasupra

Mod de preparare: Pregătim mai întâi aluatul ras- amestecăm 75 g zahăr cu 125 g unt, zahărul vanilat și 200 g făină și frământăm bine. Inițial se poate să aveți impresia că aluatul nu se leagă, dar insistați până puteți forma o bilă. Înveliți bila de aluat într-o folie sau pungă și dați la frigider.

Fructele din compot se pun la scurs într-o strecurătoare. Alunele sau nucile se rumenesc puțin în cuptor, apoi se mărunțesc.

Mixăm untul rămas, la temperatura camerei, cu 125 g zahăr. Adăugăm apoi pe rând ouăle, sarea, coaja de lămâie, laptele și făina rămasă pe care o cernem împreună cu amidonul și praful de copt. La final, adăugăm nucile.

Turnăm compoziția obținută în tava acoperită cu hârtie de copt, presărăm deasupra pesmetul, așezăm piersicile tăiate felii…

prajitura cu fructe si aluat ras…iar deasupra radem (pe răzătoarea mare) bila de aluat rece din frigider.

prajitura cu fructe si aluat ras 1Introducem tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 1 oră, la foc moderat.

prajitura cu fructe si aluat ras 2După răcire, se poate pudra cu zahăr.

prajitura cu fructe si aluat ras 3

5 Răspunsuri to “Prăjitură cu fructe și aluat ras”

  1. Diana 03/01/2014 la 11:54 #

    Betty draga , LA MULTI ANI !
    Daca ai fi scris cantitatile ptr cele doua feluri de blat era minunat , la cat sunt de ametita dupa toate sarbatorile asteaaaa , mi-e greu sa le impart … o voi pastra si-o voi reciti cand voi fi mai linistita :d .

    • Betty 03/01/2014 la 17:39 #

      La multi ani, Diana si tie! Sa ai un an nou linistit, cu multa sanatate si credinta. E bine daca pastrezi reteta pentru mai tarziu sa te lamuresti cu ea🙂, dar daca citesti din nou o sa vezi cantitatile ingredientelor pentru aluatul ras la modul de preparare. E drept ca apoi pentru cealalta parte va trebui sa calculezi…dar dupa ce trece ameteala e usor😉

      • Diana 04/01/2014 la 09:08 #

        Iti multumesc si eu , Betty ! Ameteala de la treaba , ca de altceva … nici vorba ; la capitolul non vicii stau excelent (din ’94 nu stiu ce gust au bauturile , de 6 luni am lasat tutunul si de 4 luni , cafeaua , ei ?…. daca faceam asa ceva de-acum 30 de ani macar , eram sanatoasa tun ), cu sanatatea nu prea bine , dar n-are rost sa ma plang .
        LA MULTI ANI si BUNI si la cat mai multe postari delicioase , Betty !

  2. Betty 07/01/2014 la 20:14 #

    Diana, ma bucur de reusitele tale in domeniul viciilor! Multumesc pentru urari! Sper sa pot sta alaturi de voi si in anul 2014 cu postari fel de fel si sa fiu o sursa de inspiratie pentru voi.

    • Diana 08/01/2014 la 15:03 #

      Iti multumesc ptr aprecieri !
      Te astept de fiecare data cu mare interes si nu numai in 2014 , ci pana si-n 2034 cel putin🙂 … deja am primit noile tale postari si-ti doresc sa fie multe , multe , multe .
      Te imbratisez draga mea , Betty !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: