Plăcintă elveţiană cu prune

13 Aug

O plăcintă cu fructe de sezon, probată pentru prima dată la Cristina G.

Ingrediente

Pentru aluat (tava medie):

300 g făină, 100 g margarină Unirea sau unt, 1/2 linguriţă sare, 150 ml lapte

Pentru umplutură:

2 ouă întregi, 6 linguri de zahăr, 1 lingură vârfuită de făină, 200 ml lapte, 2 plicuri zahăr vanilat, 500 g prune coapte

Mod de preparare:

Aluat:

Se amestecă făina, margarina, sarea şi laptele, obţinându-se un aluat elastic, pe care îl acoperim ca să nu facă crustă şi îl lăsăm să se odihnească în frigider pentru 30 de minute.

Umplutură:

Se amestecă ouălele, zahărul, făina, laptele şi zahărul vanilat.

Prunele se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie felii mai grosuţe.

Asamblare:

Aluatul se întinde cu mâna în tava acoperită cu hârtie de copt.

Se aşează feliile de prune.

Deasupra se toarnă umplutura.

Se introduce în cuptorul încălzit în prealabil, la foc potrivit pentru aproximativ 45 minute, până când compoziţia de deasupra capătă consistenţa unei budinci.

Şi o porţie generoasă pentru pofticioşi.

Anunțuri

2 Răspunsuri to “Plăcintă elveţiană cu prune”

  1. karin 15/08/2010 la 14:48 #

    Ioi ce bine arata….:)

    • Betty 17/08/2010 la 10:11 #

      Mhhh…si ce buna a fost 🙂 Eu am facut-o mai demult, pe timpul iernii, cu mere si scortisoara si doar acum am probat-o cu prune…dar e grozava!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: