Chifle gustoase

22 Feb

  • Ingrediente: 400 g făină, 250 ml apă călduţă, 1 linguriţă drojdie uscată, 1 ou, 4 linguri ulei de măsline, un praf de sare
  • Mod de preparare: Într-un castron puneţi făina, adăugaţi drojdia, oul, apa călduţă, uleiul de măsline şi sarea. Frământaţi până obţineţi un amestec omogen timp de aproximativ 10 minute. Lăsaţi aluatul să crească la loc cald şi acoperit timp de aproximativ o oră. Împărţiţi aluatul în opt bucăţi egale. Formaţi chifle. Puneţi-le în tava acoperită cu hârtie de copt, ungeţi-le cu ou bătut şi presăraţi cu mac.
  • Mai lăsaţi-le să crească timp de 15 minute în tavă. Coaceţi la 200 grade timp de aproximativ 30 minute.
  • Inspiraţia
Anunțuri

2 răspunsuri to “Chifle gustoase”

  1. Simona 23/02/2012 la 19:15 #

    Ce pufoase sunt! Imi plac foarte mult! Pupici

    • Betty 02/03/2012 la 22:10 #

      La noi au avut mare trecere, Simona! Eu nu fac des paine/chifle in casa, dar ele chiar mi-au placut!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: