Ruladă cu şuncă şi caşcaval

18 Aug

Ingrediente:

Pentru foaie: 250 ml apă, 150 g margarină Unirea, 1/2 linguriţă sare, 9 linguri făină, 5 ouă

Pentru umplutură: 6 felii şuncă, 100 g caşcaval, 100 g telemea (sau brânză de burduf)

Mod de preparare:

Se pun la fiert apa, margarina şi sarea. Când margarina s-a topit, se stinge focul, se adaugă făina şi cele 5 ouă, câte unul pe rând. Se amestecă bine, obţinându-se un aluat care curge, pe care îl punem într-o tavă (35 x 27 cm) tapetată cu hârtie de copt şi îl dăm la cuptor. Vom obţine o foaie/blat mai încreţit, dar e normal să fie aşa. Îşi va reveni după ce îl vom umple şi rula.

Între timp, tăiem şunca cubuleţe mici, iar caşcavalul şi telemeaua le radem.

Pe foaia caldă scoasă din cuptor, aşezăm şunca, presărăm brânza şi caşcavalul şi o rulăm pe lungime.

O mai dăm la cuptor pentru 10 minute, până se topeşte brânza. Se poate servi ca aperitiv cald sau rece.

20 Răspunsuri to “Ruladă cu şuncă şi caşcaval”

  1. ioana urcaciu 24/01/2012 la 15:29 #

    e superba rulada cu sunca si cascaval.o recomand tuturor pofticiosilor.p.f.

    • Betty 24/01/2012 la 16:56 #

      Ioana, ma bucur tare mult ca ti-a placut!

  2. ILEANA 18/03/2012 la 22:16 #

    Arata super,imi place!am sa o fac si eu!MULTUMESC FRUMOS PTR.RETETA!18.03.2012,ORA 22,14

    • Betty 19/03/2012 la 10:32 #

      Ileana, sa stii ca reteta asta a avut mare trecere de cate ori a fost prezenta la vreo masa :) Asa ca ti-o recomand cu drag. Poate chiar de Pasti, ca ii sta bine pe o masa festiva ;)

  3. stefania petrulea 13/04/2012 la 15:28 #

    este super gustoasa si arata chier bine am facut-o de ziua mea si a trecut prima de pe platou super reteta!!!!!!

    • Betty 27/04/2012 la 11:41 #

      Stefania, ma bucur ca ai incercat-o si mai ales ca v-a si placut, tie si musafirilor. Si…”La multi ani” cu intarziere :)

  4. Georgiana 04/07/2013 la 15:07 #

    mmmmm! e super! Am facut-o deja de 2 ori si de fiecare data a lasat numai zambete pe chipul celor care au papat-o ;))! Eu am mai pus si ardei rosu,galben si vrede ,pt culoare . Mersi!

    • Betty 17/07/2013 la 22:44 #

      O, Georgiana, ce fain! Cred ca a aratat si mai apetisant asa cu ardei! Ma bucur ca ai reusit sa-ti impresionezi musafirii cu reteta asta! O saptamana frumoasa sa ai!

  5. GINUCA 21/11/2014 la 19:33 #

    Reblogged this on Retete de belea etc.

  6. iacoboaea petronela 21/12/2014 la 20:32 #

    este super buna si cu sunca eu o faceam fara sunca

    • Betty 22/12/2014 la 14:43 #

      Ma bucur ca iti place! Un Craciun diferit iti doresc: in care accentul sa cada nu pe noi, ci pe Dumnezeul nascut intr-o iesle si pe ceilalti oameni din jurul nostru. Nu va doresc „Sarbatori fericite!”, ci sa fiti si sa ii faceti si pe altii fericiti de sarbatori!

  7. luminita 22/12/2014 la 22:48 #

    foarte mult mi-a placut multumesc ptr.reteta mi-a iesit super …si-ti multumesc inca odata ca ai spus detaliile corecte sunt unele retete care nu scriu chiar tot si raman dezamagita …..

    • Betty 23/12/2014 la 00:45 #

      Luminita…cu drag! E o bucurie sa va pot fi de folos prin acest blog! Sper sa te reintorci la el cu placere oricand si gasesti inspiratie cand esti in pana de ei. Craciun fericit in care Sarbatoritul sa fie in centrul atentiei tale!

  8. Alina 23/12/2014 la 19:53 #

    Daca pun si putin un? are ceva?

    • Betty 23/12/2014 la 20:38 #

      In loc de margarina, Alina? Nu poate decat sa o faca mai buna :)

      • Alina 23/12/2014 la 20:49 #

        :) acum o incerc, sper sa imi iasa :)

  9. Alina 23/12/2014 la 19:53 #

    unt *

    • Betty 26/12/2014 la 23:41 #

      Alina, cum ti-a iesit? Sunt curioasa :)

  10. adry 01/03/2015 la 18:33 #

    Câte minute trebuie lăsată foaia la cuptor (singura, fără șuncă și cașcaval)?
    Vreau sa incerc și eu rețeta cât mai curând posibil! Din poze arată super! Complimenti!!!

    • Betty 01/03/2015 la 23:13 #

      Adry, foaia se coace destul de repede. Undeva la 10-15 min, la foc potrivit, adica 180 grade. Oricum, poti sa o testezi cu o scobitoare (ca pe prajitura) si de asemenea, dupa culoare. Daca e aurie, e coapta. Multumesc pentru complimente. Noapte buna sa ai!

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 3,315 alți urmăritori

%d blogeri ca acesta: