Ciorbă de fasole verde

27 Iul

Ingrediente: 2 cepe, 3 morcovi, 2 linguri pastă de gogoşari, 1 linguriţă boia dulce, sare, un os afumat, 1 kg fasole păstăi, oţet, pătrunjel, 1 lingură de făină, 2 farfurii (de ciorbă) cu lapte, 2 gălbenuşuri, ulei

Mod de preparare: Ceapa şi morcovii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se călesc în puţin ulei.

Se adaugă pastă de gogoşari, boia, sare, osul afumat şi apă. Când cărniţa e fiartă, se pune 1 kg de fasole verde, curăţată şi ruptă bucăţele. Dacă fasolea nu e opărită în prealabil, ci e proaspătă, trebuie pusă în ciorbă puţin înainte de a fi carnea complet fiartă.

Când fasolea e fiartă, se adaugă oţet, se mai dau câteva clocote şi se face o dresătură dintr-o lingură de făină şi o farfurie adâncă plină cu lapte.

Se mai dau 2-3 clocote, se presară pătrunjel tocat şi se stinge focul. După ce ciorbiţa s-a răcit se face a doua dresătură din 2 gălbenuşuri şi o farfurie adâncă plină cu lapte şi se toarnă şi ea în ciorbă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: