Prăjitură clasică bulgărească

22 Oct

prajitura bulgareasca 4prajitura bulgareasca 2Ingrediente: 450 g biscuiți simpli, 200 ml lapte (pentru înmuiat biscuiții), 3 plicuri budincă de vanilie Dr. Oetker, 9 linguri de zahăr, 1500 ml (1,5 l) lapte, 500 ml frișcă lichidă, 1 ciocolată cu lapte

Mod de preparare: Budinca se prepară conform indicațiilor de pe plic, se acoperă și se lasă la răcit. Între timp, batem frișca băț și o amestecăm cu câte o lingură de budincă RĂCITĂ COMPLET. Biscuiții se înmoaie în lapte rece, într-un mod rapid, fără să insiști prea mult. Biscuiții se așează unul lângă altul, formând un strat care să acopere fundul tăvii.

prajitura bulgareascaPeste biscuiți, punem un strat de cremă și continuăm.

prajitura bulgareasca 1Vom avea 3 straturi de biscuiți și 3 straturi de cremă, dacă vreți o prăjitură mai cremoasă. Altfel, mai puteți adăuga încă un strat de biscuiți. Stratul final trebuie să fie de cremă, peste care vom rade/ tăia ciocolată.

prajitura bulgareasca 2Prăjitura se ține la frigider peste noapte, pentru a se pătrunde bine biscuiții. Se servește rece.

prajitura bulgareasca 3

2 Răspunsuri to “Prăjitură clasică bulgărească”

  1. stefy 22/10/2013 la 13:19 #

    simplu, dar tare gustos!!!

    • Betty 14/12/2013 la 22:39 #

      Da, Stefy e simplu si rapid, dar si de efect. Sarbatori fericite sa ai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: