Tartă cu ananas și crustă de cocos

13 Ian

Tarta cu ananas si crusta de cocos 5Tarta cu ananas si crusta de cocos 6Pofta de ceva dulce m-a cuprins…musafiri aveam…așa că am încropit ce se vede.

Ingrediente

Pentru aluat (o formă pătrată de 20 cm): 120 g făină, un praf de sare, 60 g unt, 1 lingură de zahăr

Pentru umplutură: 2 ouă, 150 g zahăr, 3 linguri de făină, 1 1/2 lingură suc de lămâie, 340 g ananas din compot

Pentru crusta de cocos: 1 ou, 70 g zahăr, esență de vanilie, 2 linguri de lapte, 100 g fulgi nucă de cocos

Mod de preparare

Pentru aluat: Punem într-un bol făina, sarea, zahărul și untul, la temperatura camerei. Le amestecăm bine. Dacă e nevoie, puteți adăuga 1-2 linguri de apă sau lapte pentru a obține un aluat elastic. Împachetăm în folie alimentară aluatul și îl punem pentru 30 de minute la frigider. Lucrul acesta va duce la frăgezirea aluatului. Întindem apoi aluatul într-o formă rotundă de 20 cm, acoperită cu hârtie de copt.

Tarta cu ananas si crusta de cocosPentru umplutură: Mixăm ouăle întregi. Adăugăm apoi zahărul. Turnăm sucul de lămâie și încorporăm făina. La final, adăugăm în umplutură ananasul din compot, scurs și tăiat bucățele mici. Turnăm umplutura peste aluatul necopt.

Tarta cu ananas si crusta de cocos 1 Dăm forma la cuptor, la 180  grade pentru 40 de minute. Prăjitura trebuie să fie doar semi-coaptă.

Tarta cu ananas si crusta de cocos 2Pentru crusta de cocos: Mixăm oul împreună cu zahărul și esența de vanilie, pentru a forma o bezea. Adăugăm laptele, iar la final încorporăm nuca de cocos.

După cele 40 de minute în care prăjitura a stat în cuptor, o scoatem și întindem deasupra bezeaua de cocos.

Tarta cu ananas si crusta de cocos 3 Dăm din nou la copt, până crusta devine aurie și prăjitura e coaptă. O servim la temperatura camerei.

Atât aluatul, cît și crusta de deasupra vor fi fragede și sfărâmicioase, deci nu vă așteptați să aveți niște felii cu margini foarte clare🙂

Tarta cu ananas si crusta de cocos 4

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: