Burek cu brânză sărată

27 Ian

Ingrediente

Pentru placinta: un pachet foi de plăcintă, ulei pentru uns, 1 kilogram de brânză mai mult sau mai puţin sărată (după gust), 5 ouă medii sau 4 mai mari, 200 g de smântână

Pentru uns: 100 ml apă minerală carbogazoasă, 100 g de smântână, 1 ou

Mod de preparare: Brânza se rade sau se zdrobeşte fin şi se amestecă toate ingredientele pentru umplutură. Compoziţia trebuie să fie destul de fluidă; dacă este prea vârtoasă mai adăugaţi smântână sau un ou. În tava unsă bine cu ulei se aşează 2-3 foi. Cea de deasupra se unge uşor cu ulei.

Se pune un strat de umplutură.

Se continuă la fel, alternând câte 2-3 foi cu compoziţia de brânză. Ultimul strat trebuie să fie de foi. Se pensulează uşor cu ulei suprafaţa. Cu un cuţit bine ascuţit, se porţionează.

Se bate bine oul cu apa minerală şi smântâna şi se inundă suprafaţa burekului cu această compoziţie fluidă.

Se introduce în cuptorul preîncins la 190 de grade şi se coace timp de 45-50 de minute sau mai puţin, în funcţie de cuptor.

Se taie, urmărind tăieturile făcute anterior. Se serveşte caldă.

Inspiraţia

8 Răspunsuri to “Burek cu brânză sărată”

  1. stehlic rafaela 27/01/2012 la 16:16 #

    maine cred ca fac burek, arata absolut delicios….

    • Betty 27/01/2012 la 18:22 #

      Rafaela, sper sa iti placa la fel de mult ca si mie. Chiar astept impresii de la tine daca o sa-l incerci

      • stehlic rafaela 28/01/2012 la 12:43 #

        am facut burek-ul si mi-a iesit excelent, toata familia a fost incantata de el🙂 o sa-l mai fac cu siguranta.

      • Betty 28/01/2012 la 17:14 #

        Rafaela, ce ma bucur ca l-ai incercat si ca v-a placut!! E tare fain sentimentul cand gatesti pe placul familiei. O duminica frumoasa iti doresc

  2. bazatasinemaritata Laurentiu 27/01/2012 la 17:22 #

    Ma bucur mult l-ai incercat si iti place🙂. Sa va fie de bine, ti-a reusit foarte frumos!

    • Betty 27/01/2012 la 18:22 #

      Laura, si eu multumesc pentru reteta. A iesit fff gustos. Chiar mi-era pofta in ziua cand l-am facut si mi-a satisfacut asteptarile😉

  3. Brindusa @ Cooking with my soul 29/01/2012 la 14:41 #

    mmmm bun bun Burekul tau. Ma autoinvit (daca a mai ramas vreo faramita) :))

    • Betty 01/02/2012 la 15:41 #

      F bun sa stii😉 Azi am mancat ultima feliuta din pacate…asa ca data viitoare, Brandusa😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: