Brânză la cuptor, cu ardei copţi şi măsline

21 Ian

Un aperitiv cu specific grecesc preluat din cărticica „Reţete culinare exotice”.

Ingrediente: 250 g brânză feta (folosiţi feta dacă vă place gustul sărat; în caz contrar, e mai indicat să folosiţi telemea mai puţin sărată), cimbru, piper măcinat, 7-8 ardei copţi (în funcţie de mărimea lor) tăiaţi fâşii, 100 g felii de măsline (de preferinţă kalamata), 2 linguri ulei de măsline

Pt. servire: felii de lămâie, pâine prăjită şi pătrunjel verde tocat proaspăt

Mod de preparare: Se preîncălzeşte cuptorul la temperatura medie. Se taie brânza felii şi se aşează într-un vas de Jena.

Se presară cimbrul şi piperul peste brânză şi se toarnă uleiul de măsline.

Deasupra se pun măslinele.

Apoi ardeii copţi tăiaţi fâşii.

Se dă la cuptor pentru 5-10 minute până când brânza începe să se topească.

Se serveşte caldă.


Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: