Prăjitură cu cremă de vanilie și spumă de ness

27 Dec

prajitura cu crema de vanilie si spuma de ness 3prajitura cu crema de vanilie si spuma de ness 5…alaturi de Un altfel de Snickers si Cornulete fragede. Inspiratie pentru masa de Revelion😉
Ingrediente
Pentru blat (o tava cu dimensiuni de 24/36 cm): 4 oua, 8 linguri de zahar, 2 linguri cafea lichida, 2 linguri apa, 8 linguri faina, 2 linguri cacao, un varf cutit sare
Pentru crema: 3 galbenusuri, 4 linguri zahar, 3 linguri faina, 2 plicuri zahar vanilat, 1 fiola esenta de vanilie, 400 ml lapte, 1/2 pachet unt
Pentru spuma: 3 albusuri (eu am pus 5 albusuri), 5 linguri zahar pudra, 2-3 linguri cafea solubila (eu am pus un pliculet de ness si 1 lingura de Nesquik)
Mod de preparare
Pentru blat: Batem albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, apa si cafeaua mixand dupa fiecare. La final incorporam faina si cele 2 linguri de cacao.Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade, timp de aproximativ 25-30 minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul e copt.
prajitura cu crema de vanilie si spuma de nessPentru crema: Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se amesteca cu faina si se adauga treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand mereu, pana se ingroasa si devine ca o budinca. La final adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie.Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste si se incorporeaza bine in crema. Lasam la racit. Blatul il taiem in doua.
Punem crema peste prima parte de blat.
prajitura cu crema de vanilie si spuma de ness 1Pentru spuma: Mixam albusurile pana devin spuma, apoi adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute. La final adaugam ness-ul si mixam aproximativ 3 minute.Cu o lingura asezam spuma peste prajitura si nivelam cu un cutit. Deasupra cernem putin ness sau punem fulgi de ciocolata alba.prajitura cu crema de vanilie si spuma de ness 2 Dam la frigider minim 2 ore inainte de a felia prajitura. O taiem cu un cutit bine ascutit, trecut mereu prin apa calda.prajitura cu crema de vanilie si spuma de ness 4Sursa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: