Nuggets-varianta II

29 Dec

Bucăţele de pui crocante, care vă amintesc de mâncarea de la KFC 😉 Şi dacă tot vă plac aşa de mult, de ce să nu le încercaţi şi acasă? În varianta asta cu pesmet, cu inspiraţie de la Teo sau în varianta mai crocantă cu fulgi de porumb

Ingrediente: 2 piepturi de pui, o cană de lapte, o cană de pesmet, o jumătate de cană de parmezan ras (eu am folosit caşcaval), o jumătate de cană de făină, 1 ou

Eu am pus în plus: 1 linguriţă de boia dulce, 1 linguriţă usturoi granulat, 2 linguriţe sare, piper

Mod de preparare: Se taie puiul în bucăţele/fâşiuţe, potrivite pentru Chicken Nuggets. Se bate oul împreună cu laptele, se condimentează cu boia, usturoi granulat, cu sare şi cu piper.

Se pun bucăţile de pui la marinat pentru 20-30 de minute.

Într-o pungă cu fermoar sau simplă şi legată bine se amestecă pesmetul, parmezanul şi făina.

Se scoate puiul de la marinat, fără a-l mai şterge şi se introduce în pungă, se închide fermoarul şi se scutură bine bine pe toate părţile, până când bucăţile de pui sunt acoperite complet. Se scoate puiul din pungă şi se prăjeşte pe ambele părţi în baie de ulei.

Anunțuri

8 răspunsuri to “Nuggets-varianta II”

  1. Paradis 29/12/2011 la 08:52 #

    Ti-a mai ramas ? 🙂 .La fel le prestez si eu si sint tare gustoase.Happy New Year!

    • Betty 30/12/2011 la 18:43 #

      Paradis, s-au dus repede 🙂 Nu mai am…la cat sunt de gustoase 😉 Un an nou cat mai bun iti doresc

  2. Simona 29/12/2011 la 14:41 #

    Foarte bune! O idee buna ptr a mai uita de porc 🙂 Pupici

    • Betty 30/12/2011 la 18:44 #

      Simona, mare dreptate ai! Printre atata porc, trebuie sa-i mai facem loc si puiutului 😉 Multa binecuvantare in noul an iti doresc!

  3. Brindusa @ Cooking with my soul 29/12/2011 la 20:35 #

    Betty, iti doresc sa ai un An Nou cu dragoste si sanatate. La multi ani!

    • Betty 30/12/2011 la 18:45 #

      Brandusa, multumesc frumos pentru urari! La fel iti doresc si eu tie, draga mea

  4. Mary 28/01/2012 la 15:11 #

    cat timp se lasa la marinat puiul ?

    • Betty 28/01/2012 la 15:23 #

      Mary, pentru 20-30 de minute daca lasi puiul la marinat e suficient cat sa patrunda toate aromele in el

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: