Fursecuri cu nuca de cocos

21 feb.

fursecuri cu cocos 5fursecuri cu cocos 7Da, stiu…Craciunul a trecut, dar imediat va trece si anul 2013 si vine iar Craciunul 🙂 Deci puteti sa va faceti de acum lista de dulciuri :), trecand si aceste fursecuri care se preteaza foarte bine pentru colindatori

Ingrediente: 7 albusuri, 500 g nuca de cocos, 500 g zahar, optional cerculete rotunde pentru copt (obladen-poza mai jos)

Mod de preparare: Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, se adauga apoi zaharul in ploaie si se amesteca bine pana obtinem o bezea.

fursecuri cu cocosAdaugam apoi si nuca de cocos, pana obtinem o compozitie lipicioasa, dar destul de consistenta. In principiu 500 g cocos ar trebui sa fie suficient, dar se mai poate adauga, daca considerati ca totusi compozitia e prea moale.

fursecuri cu cocos 1 Se aseaza apoi in tava, pe hartia de copt cerculetele (obladen). Daca aveti ajutor, mai bine 😉

DSC04900 (FILEminimizer)

Peste fiecare cerculet, se pune o lingurita din compozitia pentru fursecuri. (Desi nu am incercat, cred ca se poate renunta la obladen, in varianta de a aseza fursecurile direct pe hartia de copt. Obladenurile le puteti achizitiona din magazine care aduc marfa din Germania.)

fursecuri cu cocos 3 Tava se introduce in cuptorul incalzit in prealabil…si asteptam cuminti…

DSC04893 (FILEminimizer)… pana fursecurile se auresc.

fursecuri cu cocos 4 Obladenurile sunt special destinate pentru aceste fursecuri, deci se mananca cu tot cu ele 🙂 Se pastreaza 2-3 saptamani in cutii metalice.

fursecuri cu cocos 6DSC05298 (FILEminimizer)

4 răspunsuri to “Fursecuri cu nuca de cocos”

  1. Adina 22/02/2013 la 09:11 #

    Ce ajutor scumpic ai in bucatarie!

    • Betty 23/02/2013 la 09:23 #

      Multumesc, Adina! Da, chiar e un ajutor! La 2 anisori cati are, vrea si ea sa faca treaba 🙂

    • andreea 28/07/2013 la 20:50 #

      excelente, chiar si fara obladenuri!!! se bat turcii la gura puilor mei, desi ei sunt impatimiti ai ciocolatei. tocmai de aceea, pentru ei facusem chocolate chip cookies, dar cum compozitia trebuie sa stea putin in frigider, au avut intaietate minunatiile astea cu nuca de cocos. nu mai zic ca in casa miroase superb… multumim pentru reteta!!!

      • Betty 28/07/2013 la 21:41 #

        Andreea, eu iti multumesc pentru impresiile tale! E o bucurie sa vad ca retetele de pe blogul meu iti sunt de folos!

Lasă un comentariu