Fursecuri cu unt

23 feb.

fursecuri cu untDin graba nu am facut poze finale…nici macar cu ele coapte 😦 daramite cu ele frumos colorate cu bombonele de ornat prajituricile, dar si asa sper sa va inspire. Puteti sa le faceti in aceeasi zi cu fursecurile cu cocos…la unele folositi albusurile de la 7 oua, la celelelate galbenusurile.

Ingrediente: 7 galbenusuri + 2 galbenusuri pentru uns, 200 g unt, 250 g zahar, 500 g faina, 1 plic praf de copt, bombonele colorate pentru decorat prajiturile

Mod de preparare: Galbenusurile se mixeaza bine cu zahar, pana se albeste compozitia si zaharul se topeste.

DSC04910 (FILEminimizer)Se adauga untul topit…

DSC04909 (FILEminimizer)…apoi se amesteca incet cu faina impreuna cu praful de copt.

DSC04912 (FILEminimizer) Aluatul il punem la frigider cat sa se intareasca putin (aproximativ 30 minute) pentru a-l putea intinde. Apoi intindem o foaie subtirica si decupam forme dupa dorinta…stelute, floricele…si ce mai aveti 🙂 Asezam fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus si presaram deasupra bombonele colorate. Punem tava la foc mic, in cuptorul preincalzit pana fursecurile se auresc. Se lasa la racit, apoi se pastreaza pentru 2-3 saptamani in cutii metalice. Vor deveni mai fragede, cu cat vor sta mai mult.

Lasă un comentariu