Paste milaneze

25 ian.

Nu suntem noi italieni, dar o cină uşoară nu ne strică 😉 Aşa că mă grăbesc să o trimit spre Provocarea lunii ianuarie „Dulce Românie”

Ingrediente: 200 g paste (de preferinţă spaghetti), 200 g şuncă, 1 cutie de ciuperci, 2 căţei de usturoi, 200 g roşii în conservă împreună cu sucul lor, 2 linguri de smântână, sare, piper, busuioc, (opţional 1 ardei roşu)

Mod de preparare: Pastele se fierb în apă clocotită cu sare şi puţin ulei. Separat într-o tigaie rumenim usturoiul tăiat mărunt în ulei de măsline, apoi adăugăm şunca şi ciupercile tăiate fâşiuţe.

Le lăsăm să se înăbuşească împreună. Apoi adăugăm roşiile tăiate mărunt împreună cu sucul lor, condimentăm cu sare, piper şi busuioc şi lăsăm să fiarbă la foc mic pentru 5 minute. Apoi stingem focul şi adăugăm smântâna.

Amestecăm bine. Punem sosul peste paste şi prânzul/cina noastră este gata în 2 timpi şi 3 mişcări. Simplu, nu?


2 răspunsuri to “Paste milaneze”

  1. mitinita 31/01/2012 la 11:43 #

    Ai ajuns la timp!Pup

    • Betty 01/02/2012 la 15:39 #

      UFFF…ce bine! Multumesc mult ca m-ai primit….asa intarziata :)Pup si eu

Lasă un comentariu