Vă mai provoc cu încă o reţetă pe care trebuie să o încercaţi până la Crăciun 🙂 Eu am făcut o jumătate de porţie seara şi n-am mai avut ce să pun în cutii, aşa că încercaţi-le şi o să vedeţi de ce vă spun asta. Cu această reţetă particip şi la Provocarea lunii decembrie
Ingrediente: 250 g făină,125 g migdale măcinate, 200 unt rece, 1 ou, 1 pacheţel de zahăr vanilat, 100 g zahar, 1 praf de sare
Pentru pudrat: 2 linguri zahăr, 2 pacheţele de zahăr vanilat, 1 lingură zahăr pudră (aşa era în reţeta originală, însă eu le-am tăvălit doar prin zahăr pudră cu gust de vanilie şi s-au lipit mult mai bine)
Mod de preparare: Se pun toate ingredientele împreună într-un bol şi se amestecă bine cu mâna. Untul trebuie să fie rece şi îl tăiem bucăţele. Din aluatul obţinut, se formează o bilă care se pune într-o pungă şi se dă timp de 1 oră la frigider, apoi se formează beţişoare cam de 6-7-8 cm lungime, iar după aceea li se dă o formă de cornuleţ. Se pun în tava cu hârtie de copt, cu puţină distanţă între ele şi se dau la cuptor pentru 12-14 minute la 190 grade C.
Aşa calde se tăvălesc prin zahăr pudră. Se păstrează în cutii de metal, cu capac.
Cred ca sunt foarte gustoase. Am salvat reteta, sper sa am timp sa le fac inainte de Craciun. Pupici
Cum e Simona? Ai reusit sa le faci? Un Craciun frumos alaturi de cei dragi
Da, Betty, am reusit! Au iesit minunate! Te invit sa vezi produsul finit! Pupici si multumesc ptr reteta!
Simona, am fost in vizita 🙂 Foarte dragute ti-au iesit. Ma bucur ca ti-ai facut timp sa le probezi
Ma bucur ca le-ai incercat! Sint foarte fragede si gustoasa.Sarbatori fericite! Xoxo
Da, foarte foarte bune au iesit. Am facut jumatate de portie si le-am mancat in aceeasi seara 🙂 Sarbatori fericite si tie