Prăjiturele delicioase fără ouă, lapte şi praf de copt…aţi mai auzit de aşa ceva? Ia încercaţi-le să vedeţi ce iasă. Sunt aşa de fragede de se topesc în gură!
Reţeta o trimit şi spre Brânduşa, care ne găzduieşte luna asta la Provocarea pentru decembrie
Ingrediente (aproximativ 50 de bucăţi): 120 g zahăr pudră, 250 g margarină, 200 g făină, 3 linguri vârfuite de cacao, 3 linguri de stafide, 100 g migdale tocate, 2 pliculeţe zahăr vanilat, esenţă de rom, un albuş, 2 linguri zahăr pudră, nucă de cocos
Mod de preparare: Margarina la temperatura camerei se freacă cu zahărul pudră, cu mixerul. Apoi se adaugă cacaua, zahărul vanilat, esenţa de rom. Amestecăm bine, încorporăm şi făina pe rând, iar la final stafidele şi migdalele. După ce am amestecat bine compoziţia o punem pentru o oră la frigider. Apoi luăm cu o linguriţă din compoziţie şi formăm biluţe.
Le aşezăm în tavă, pe hârtie de copt şi le punem la copt, la 180 grade, pentru aproximativ 20 de minute.
După ce s-au răcit le putem servi aşa simple…
… sau batem un albuş cu 2 linguri de zahăr pudră, trecem fiecare bulgăraş prin albuş, apoi prin nucă de cocos.
Dacă vreţi să le păstraţi mai mult timp, e indicat să le puneţi în cutii metalice, închise ermetic.
super reteta!
Pansy, e timpul potrivit sa le incerci acum de Craciun!
arata super si mi se par foarte interesant.am sa le fac si eu.multumim pentru toate retetele .
Emilia, ma bucur ca iti plac.Chiar te rog sa le faci.Cand o sa vezi ce fragede ies, fara unt, lapte sau oua..Cred ca o sa le placa fetelor, ca si lui Becky, de altfel 🙂
Ai avut dreptate,le-am facut si au iesit foarte fragede si gustoase.Fetele le mananca cu multa placere incat cred ca trebuie sa mai fac o portie pentru craciun ca astea nu prind craciunul.
🙂 Ce fain! Adica e fain ca le plac fetelor, nu ca mai trebuie sa faci tu inca o portie 🙂 Ma bucur ti-au iesit fragede si gustoase
numai buna de incercat pe o astfel de vreme
Da, acum e placut sa dai drumul cuptorului pe un asa frig.Si sa faci asa niste prajiturele dulci