Ingrediente: 4 dovlecei mai mici, 1 ou, sare, piper, făină, ulei
Mod de preparare: Dovleceii se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea mare, se condimentează şi se amestecă cu oul şi 2-3 linguri de făină cât să rezulte o compoziţie omogenă.
Uleiul se încinge şi se prăjesc în el „ariceii” pe care îi punem în tigaie cu lingura.
Arata bine! Greu cu prajitul, oare pot fi facuti si la cuptor?
Eu am incercat chair saptamana trecuta sa ii fac in cuptor, doar ca am pus toata pasta si am intins-o in tava…ca pe o prajitura, nu am mai stat sa pun chiftelute cu lingura, dar sa stii ca gustul se schimba destul de mult. Eu nu am foarte incantata de rezultat
Bine inteles ca nu are acelasi rezultat , pushi in cuptor
am facut si eu , la sugestia fiicei mele , un chek aperitiv , turnat in tava de aragaz , nu a avut acelasi aspect shi gust , ca cel care il faceam in tava de chek ….
ASTA ESTE .
SANATATE , SI SPOR LA GATIT
RODICA , RE , ITALIA
AI NISHTE RETETE FF . BUNE .
ANUL 2014 , SA-TZI ADUCA BUCURII .
RODICA DIN REGGIO EMILIA , ITALIA
Da, Rodica, gustul se schimba intr-adevar, dar e mai sanatos totusi sa gatim in cuptor, ca si asa mancam…nimeni nu mai stie ce ?! Multumesc mult pentru aprecieri si pentru urari. Un an nou cu sanatate si credinta iti doresc.