Mod de preparare
Pentru bilutele de branza: amestecam toate ingredientele si formam bilute de marimea unei nuci, pe care le asezam intr-o forma de tort (d=25 cm), acoperita cu hartie de copt .
Pentru blat : mixam foarte bine ouale cu praful de sare, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat, si continuam sa amestecam pana cand zaharul s-a topit si compozitia devine albicioasa.
Adaugam ciocolata topita si racita, si faina amestecata cu amidonul, praful de copt si cacaua si amestecam usor.
La final adaugam esenta de vanilie. Compozitia obtinuta o turnam peste bilutele de branza din forma de tort.
Dam la cuptor pentru 25-30 de minute, pana trece testul scobitorii.
Pentru glazura : Laptele si zaharul le punem intr-o craticioara pe foc si lasam pana se omogenizeaza, Adaugam untul, iar la sfarsit ciocolata rupta bucatele. Lasam pe foc pana se omogenizeaza bine compozitia. Turnam cu grija glazura putin racorita peste prajitura rece si presaram nuca de cocos.
Initial va fi lichida, apoi se va mai intari putin, dar nu va asteptati sa devina foarte foarte tare. Cand am turnat glazura eu am pus in jurul tartei un inel, pe care l-am indepartat doar cand glazura s-a mai intarit.
Este delicioasa ! 🙂
A inceput sa ne ploua in gura. 🙂 E trecut pe lista pentru duminica viitoare.
Ruth, a fost prima oara cand l-am facut si eu pentru o vizita si atat noua, cat si gazdelor ne-a placut mult. Si eu il aveam de mult timp pe lista de „must do” si acum i-a venit randul…si o sa ii mai vina 🙂 Sper sa va placa si voua. Astept impresii
buna. ce ai pus pe peretii tavii? unt cumva? mersi.
Buna, Mina! Eu ung peretii tavilor cu margarina si apoi presar putina faina deasupra, de jur imprejurul marginilor. Unt nu am folosit, dar din cate am observat untul contine destul de multa apa si atunci risti sa ti se lipeasca tare. Cea mai indicata ramane totusi untura…daca ai. Spor la prajiturit.
ms, am inteles, revin cu impresii.